Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel představuje další projekty do budoucna

26.6.2009, Jan Vítek, aktualita
Intel představuje další projekty do budoucna
Společnost Intel představila více než 40 futuristických projektů, jež mají ovlivnit způsob, jakým využíváme informační technologie. Patří mezi ně nový systém napájení pro snížení spotřeby v pohotovostním režimu, znalostní databáze, nebo...
Společnost Intel představila více než 40 futuristických projektů, jež mají ovlivnit způsob, jakým využíváme informační technologie. Patří mezi ně nový systém napájení pro snížení spotřeby v pohotovostním režimu, znalostní databáze, nebo tzv. 3D internet.



Projekty byly představeny na každoroční akci Research@Intel Day a zařadily se mezi ně ekologické, podnikové IT i bezdrátové technologie ve vývoji. Co se týče nové správy napájení, ta má v pohotovostním režimu prodloužit životnost na baterie až 50x. Použita bude v platformě Moorestown, která se představí s novými procesory Atom v zařízeních MID. Přesně se jedná o PPM (Platform Power Management).

Dispute Finder by nám pak měl napovědět, zda předkládané informace na internetu jsou pravdivé a užitečné. Tato aplikace má automaticky označit čtený text, k němuž nalezla alternativní, nebo protichůdné informace. Pak je samozřejmě možné je snadno dohledat.

Pak dle odborníků Intelu bude na internetu ubývat textu, jejž nahradí 3D grafické prvky - vizuální simulace a rovněž se internet má stát pružnějším díky tomu, že se místo specializovaného vybavení mají k jeho rozšíření více využívat tzv. Router Bricks v podobě standardních počítačů. Prototyp byl již postaven na open source software a procesorech Xeon, kde lze dobře a rychle programovat nové směrovací funkce, tedy v porovnání se specializovaným hardware.

Zdroj: TZ Intel