Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel představuje kompilátor pro mobilní zařízení

29.7.2003, Pavel Bureš, článek
Intel představuje kompilátor pro mobilní zařízení
Společnost Intel uvedla na trh kompilátor aplikací pro některá PDA, mobilní telefony a ostatní bezdrátová zařízení využívající procesory založené na technologii Intel XScale.
Kompilátor je určen vývojářům, kteří potřebují zajistit překlad kódu zejména v jazyce C++ tak, aby jim rozuměl procesor. Dobrý kompilační program je důležitá součást pomocného softwaru zajišťující rychlý běh aplikací.

Nový Intel C++ Compiler pro Microsoft eMbedded Visual C++ je součástí balíku kompilátorů Intelu, které rovněž zahrnují nástroje pro procesory Pentium 4, Xeon a Intanium 2. Vývojáři nyní mohou využívat jeden soubor nástrojů pro zařízení z různých oblastí trhu.

"Dostupnost těchto nových prostředků pro vývojáře optimalizovala nástroje a zlepšila výkon kapesních a bezdrátových zařízení, desktopů a serverů," říká Jon Khazam, generální ředitel softwarového oddělení Intelu. "Naše detailní znalost architektury procesorů nám dovoluje lépe navrhovat nástroje pro Intel XScale technologii, Pentium 4, Xeon a Itanium 2 procesory."

Procesory založené na Intel XScale technolgii a použití nových kompilátorů má zvýšit grafické schopnosti aplikací a rozšířit možnosti komunikace s dalšími zařízeními v síti. Při přepínání mezi Intel C++ Compilerem a XScale nástroji jsme zaznamenali 45% nárůst výkonu," řekl Mats Perjons, ředitel řízení výroby a prodeje výrobků. "Kromě tohoto působivého zvětšení výkonu, kompatibility a technické podpory hráli důležitou roli při výběru kompilátorů i další aspekty."

Kompilátory podporují mnohé vlastnosti dostupné již od verze 7.1 a nabízí plnou podporu pro intel XScale technologii včetně Intel PXA25X a PXA26X. Mezi klíčové rysy patří podpora technologie MMX, kompatibilita s Microsoft Windows CE.NET Platform Builderem a eMbeddedVisual C++, podpora zvláštních vestavěných funkcí a odstranění chyb.

Kompilátory jsou dostupné ve dvou formách: Intel C++ Compiler pro Microsoft eMbedded Visual C++ je k dispozici pro koncové zákazníky za 399 USD. Intel C++ Compiler pro Platform Builder pro Windows CE.NET se prodává za cenu 1499 USD a je určen pro OEM užití. Každý produkt je k dispozici na stránkách Intelu nebo na CD. Vližší informace hledejte zde.

Zdroj: Mobilemag