Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel se chce více zaměřit na spotřební elektroniku

12.5.2008, Pavel Boček, aktualita
Intel se chce více zaměřit na spotřební elektroniku
Pat Gelsinger, vedoucí Digital Enterprise group Intelu, prohlásil, že společnost se v budoucnu hodlá více zaměřit na spotřební elektroniku. Na začátku tohoto tisíciletí Intel nakoupil společnosti, které byly ve svém oboru podnikání na druhém...
Pat Gelsinger, vedoucí Digital Enterprise group Intelu, prohlásil, že společnost se v budoucnu hodlá více zaměřit na spotřební elektroniku. Na začátku tohoto tisíciletí Intel nakoupil společnosti, které byly ve svém oboru podnikání na druhém či třetím místě, to se však neukázalo jako vhodné. Když se totiž změnila strategie, společnosti byly zase zpětně prodány někomu jinému, jako v případě výroby procesorů XScale společnosti Marvell Technologies za 600 milionů amerických dolarů v roce 2006. Nakupováno prý často bylo „s láskou“ místo s rozumem, aby tak společnosti podpořily současnou strategii.



Strategie se totiž prý často utvářela až po akvizici, nicméně Intel prý dostal dost lekcí a nyní chce dlouhodobě dopředu vytvářet strategie, na jejichž základně teprve provede akvizice, jako v případě společnosti Havok, která pracuje z velké části samostatně, avšak hraje a bude hrát významnou roli v oblasti grafiky (zřejmě hlavně kolem projektu Larabee). Gelsinger tedy vytyčil pět oblastí, ve kterých se Intel chce napříště angažovat - zejména to budou mobilní internetová zařízení (neboli MIDs, Mobile Internet Devices) a Smart Phony, obojí využívající Intelem propagovanou síť ViMax, specializovaná zařízení, rozvoj vizualizace a velmi levná PC.

Zdroj: FT.com