Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel se přihlašuje s Digitálními hnízdy pro školy

29.9.2009, Jan Vítek, aktualita
Intel se přihlašuje s Digitálními hnízdy pro školy
Společnost Intel představila v tiskové zprávě projekt tzv. Digitálních hnízd, která se uplatní ve školách v čechách a na moravě. Má jít o počítačové ostrůvky určené k lepší integraci talentovaných či naopak málo talentovaných žáků do výukového...
Společnost Intel představila v tiskové zprávě projekt tzv. Digitálních hnízd, která se uplatní ve školách v čechách a na moravě. Má jít o počítačové ostrůvky určené k lepší integraci talentovaných či naopak málo talentovaných žáků do výukového programu. Zatím se uskutečnil pilotní projekt v znojemské ZŠ JUDr. Mareše, jenž prý přinesl výborné výsledky. Navíc se tato hnízda již uplatňují v jiných evropských zemích.



Digitální hnízda tedy umožní učitelům lépe pracovat s žáky, kteří jsou na rozdílných úrovních, takže ti nadanější nebudou bržděni a ti slabší si zase nebudou zoufat nad přílišným tempem. Myslí se také na žáky se specifickými potřebami učení, kterým může být látka naservírována jiným způsobem

Fyzicky se hnízdo skládá ze tří hlavních součástí - elektronické tabule, učitelského počítače a žákovského počítače určeného pro jednotlivce či skupinu. Všechny součásti jsou pak propojeny bezdrátově s možností využívat internet. Myslelo se také na dotykové ovládání a konkrétně jde o počítače Intel ClassMate a pak také o notebooky firem Asus, HP, Lenovo a dalších. Jde ale vlastně o netbooky, protože všechny mají procesory Atom.

Tabule má také dotykovou obrazovku a dále reproduktory. Pracuje se na ní s elektronickými fixy, mohou se pouštět videa, hudba, interaktivní testy nebo třeba i hry. A k dispozici jsou také příslušné elektronické učebnice.

Zde jsou všechny fotografie ze zmíněné ZŠ.

Zdroj: TZ Intel