Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel uvádí nejnovější generaci technologie vPro

28.8.2007, Jan Vítek, aktualita
Intel uvádí nejnovější generaci technologie vPro
Společnost Intel se nově ukazuje s aktualizovanou verzí technologie vPro, která má využít nové funkce pro zvýšení zabezpečení proti proti hackerům, virům a dalším. Aktualizovaná Intel vPro se skládá z procesorů Intel Core 2 Duo, čipové sady...
Společnost Intel se nově ukazuje s aktualizovanou verzí technologie vPro, která má využít nové funkce pro zvýšení zabezpečení proti proti hackerům, virům a dalším. Aktualizovaná Intel vPro se skládá z procesorů Intel Core 2 Duo, čipové sady Intel Q35 Express a řady dalších technologií. Nově tak můžeme nastartovat a opravit počítač bez funkčního operačního systému nebo i pevného disku.



„Podnikový počítač se stal ještě více bezpečným,“ řekl Robert B. Crooke, viceprezident a generální ředitel Business Client Group společnosti Intel. „Nová generace procesorové technologie Intel vPro přináší nové možnosti správy a zabezpečení a rovněž podporu od všech předních výrobců osobních počítačů a dodavatelů softwarových řešení na světě.“



Dále se zde nově setkáme s technologií LaGrande - Intel TXT (Trusted Execution Technology). Ta se stará o ochranu dat ve virtualizovaném prostředí, takže zde spolupracuje s Intel Virtualization Technology for Directed I/O. Data v paměti jsou pak hardwarově izolována v jednotlivých oddílech a bezpečnosti rovněž napomáhají vylepšené filtry System Defense Filters. V neposlední řadě je zde technologie Intel AMT - Active Management Technology. Slouží pro inventarizaci a opravy počítačů, které zrovna nepracují, ať už jsou prostě vypnuté, nebo mají poškozený OS.

S novými modely desktopu již také přicházejí výrobci PC, jako například firma Dell. „Zákazníci nám říkají, že chtějí partnera, který jim pomůže zjednodušit IT,“ uvedl Vivek Mohindra, viceprezident Dell Product Group. „Náš OptiPlex 755 má jedny z nejlepších možností správy včetně procesorové technologie Intel vPro, takže zvyšuje efektivitu práce IT odborníků a umožňuje jim zaměřit se spíše na inovace než na údržbu systémů.“ Nové Dell Optiplex 755 již mají být pro zákazníky k dispozici.

Dále to jsou další klíčoví výrobci počítačů, jako Hewlett-Packard, Lenovo a jeho ThinkCentre M57 a dalších 350 firem tuto technologii zavádí.

Zdroj: Intel