Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel uvedl inovované Classmate PC na platformě Pine Trail

27.4.2010, Jakub Doležal, aktualita
Intel uvedl inovované Classmate PC na platformě Pine Trail
Společnost Intel spolu s dalšími výrobci uvede na trh vylepšenou verzi netbooku Classmate PC. Toto zařízení je určeno do základních škol jako moderní učební pomůcka. (LCD panel je možné libovolně polohovat) Již letmý pohled na šasi napoví,...
Společnost Intel spolu s dalšími výrobci uvede na trh vylepšenou verzi netbooku Classmate PC. Toto zařízení je určeno do základních škol jako moderní učební pomůcka.


(LCD panel je možné libovolně polohovat)

Již letmý pohled na šasi napoví, že výrobci počítají s nešetrným zacházením malých školáků. Tělo netbooku je po celém obvodu silně pogumováno. Dotykové LCD, klávesnice a touchpad by pak měli odolat poškrábání a vylité tekutině. Pro snadnější přenášení je připraveno gumové poutko.


(výsuvné poutko pro lepší uchycení)

Pod „nánosy“ ochranné gumy se nachází hardwarová výbava od Intelu. Základem je nová platforma Pine Trail, která nabídne procesor Atom N450 na frekvenci 1,66 GHz kombinovaný s grafikou GMA 3150. Operační paměť DDR2 je osazena v kapacitě 1 GB. Pevný disk je nabízen v kapacitě 160 GB, případně je k dispozici SSD varianta o velikostech 16 a 32 GB.


(displej je odolný proti poškrábání)

Dotykové LCD s úhlopříčkou 10,1“ lze otočit o 180° a přiklopit na klávesnici. Pro připojení ke školní síti je možno použít standardní LAN rozhraní, případně bezdrátový adaptér s podporou 802.11 b/g/n. Pro synchronizaci s telefony je připraveno Bluetooth. Volitelně je možné objednat 3G modem.


(uvnitř je čidlo sledující náklon, obrazovka se poté automaticky přepne)

Potěší také přítomnost čtečky paměťových karet. V horní části víka displeje se pak nachází webová kamera s rozlišením 1,3 megapixel. O napájení se postará baterie se čtyřmi, nebo šesti články. Výdrž se dle baterie pohybuje v rozmezí pěti až devíti hodin.


(nové Atomy nabídnou oproti minulé generaci nižší spotřebu při stejném výkonu)

Inovované 2go Convertible Classmate PC NL2 je možné nakonfigurovat a předobjednat na stránkách výrobce. K dispozici je verze s operačním systémem Windows XP, či novějšími Windows 7. Cena základní konfigurace začíná na 9500 Kč.

Zdroj: ctlcorp.com, TCM