Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel už také zpomaluje najímání nových pracovníků do PC divize

13.6.2022, Jan Vítek, aktualita
Intel už také zpomaluje najímání nových pracovníků do PC divize
Nedávno jsme se dozvěděli, že technologické firmy začaly ztrácet zájem o nové zaměstnance, zatímco Intel naopak ještě uvolnil pravidla, která zakazovala přijímat už jednou propuštěné lidi. Nyní se ale dozvídáme něco jiného. 
Před třemi týdny jsme si všímali firem NVIDIA a Intel s ohledem na najímání nových pracovníků a zatímco NVIDIA v tomto ohledu polevila (a vedle ní třeba i Uber či Netflix), Intel, jak se zdálo, měl i nadále velký zájem. Ovšem asi ne jen tak o někoho a rozdíl bude i v tom, které z firemních divizí se to týká. 
 
 
Od Reuters citující firemní oběžník se nyní dozvídáme, že Intel pozastavil nabírání nových zaměstnanců do své divize Client Computing Group (CCG). Jde o jeho nejvýkonnější divizi, která tvoří mimo jiné i procesory pro naše PC, přičemž do té se nedostanou žádní noví zaměstnanci po dobu alespoň dvou týdnů. I to nám ilustruje zřejmý konec boomu technologických firem, který přinesly průvodní projevy pandemie, ostatně o prudkém poklesu v prodejích počítačů se mluví již celou řadu měsíců. 
 
Intel přitom ve svém komentáři pro Reuters uvedl, že dle svého přesvědčení stojí na prahu dlouhého období plného růstu, které se bude týkat celého polovodičového průmyslu a k tomu si zvolil správnou strategii. Zde Intel bezpochyby mluví o strategii IDM 2.0, která představuje jednak nabídnutí svých výrobních kapacit dalším firmám a naopak i větší využívání cizích kapacit pro vlastní účely. 
 
Dle Intelu bude ale třeba překonat období "makroekonomické nejistoty", trvat na zvolené strategii a dodat to, co bylo slíbeno zákazníkům, zaměstnancům i investorům. Intel ale také zmínil priority ohledně výdajů, což již může trošku zavánět tím, že nemusí časem jít jen o pauzu v nabírání nových zaměstnanců.
 
Pat Gelsinger ale také v oběžníku připomenul, že Intel teprve čeká zařazení nově přijatých cca 23 tisíc zaměstnanců do pracovního procesu, což má trvat příští tři měsíce. Firma tak možná trošku zpomaluje tempo v nabírání nových sil, ale to je i tak celkově velice vysoké, ale tomu se nelze divit vzhledem k výrazně se rozšiřujícím výrobním kapacitám.