Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel už ve svých materiálech zmínil 8jádrový Coffee Lake-S

17.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Intel už ve svých materiálech zmínil 8jádrový Coffee Lake-S
Intel ve světě desktopových procesorů zatím ještě nedokázal dohnat náskok konkurenčních CPU Ryzen s ohledem na vícevláknový výkon, a tak není divu, že to chce napravit. Nyní už můžeme říci, že 8jádrový Coffee Lake-S se opravdu chystá.
Zprávy o osmijádrových Coffee Lake prosákly už loni v září, kdy byly založeny na údajích od výrobce vysoce výkonných notebooků, firmy Eurocom. Poté jsme si mohli také několikrát přečíst o tom, že se takové procesory chystají, ale dosud chyběl jednoznačný důkaz, který přichází nyní díky "technické knihovně" samotného Intelu. 
 
 
V ní si můžeme už konkrétně najít dokumenty jako "Coffee Lake S 8+2 DDR4 UDIMM Reference Validation Platform Technical Documentation Kit", "Coffee Lake S6+2 S8+2 Processor Line Ballout, Signal, and Mechanical Package" a "Coffee Lake S 8+2 Processor Power Integrity Model".
 
 
 
Je naprosto jasné, že 8+2 znamená osm procesorových jader plus základní grafika třídy UHD Graphics 630. Označení S v názvu zase představuje klasickou desktopovou řadu, do níž patří třeba dnešní Core i7-8700K. Nyní tak už v podstatě nemůže být pochyb o tom, že Intel si takové procesory chystá a je otázka, kdy přijdou a zda dokáží porazit i nový Ryzen 7 2700X, což bude záviset především na taktech. 
 
Intel také zařazuje chystané osmijádro do osmé generace, což by zase mělo znamenat, že to bude moci pracovat v aktuálních základních deskách s čipsety 300 Series. 
 
Zdroj: Intel, Reddit