Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.11.2002, Zdeněk Kabát, článek
Podle posledních průzkumů se podíl na trhu s procesory stále více naklání na jednu stranu. Za poslední rok zvýšil Intel svůj podíl natolik, že AMD ovládá pouze něco přes desetinu trhu. Situace AMD se možná zlepší až příchodem Bartonu a ClawHammeru.
Jiri | 1.11.200223:20

Musím říct, že tohle vážně nechápu. Že AMD dosud nevypustilo 2800+ na trh (prakticky) nemůže mít na prodej takový vliv. Lidé nekupují procesory za desítky tisíc, tady jde spíše o prestiž. normální lidé kupují "normální procesory" - ted dnes řekněme kolem 2000 MHz. A tady bych řekl, že má AMD jasně navrh, co do poměru cena/výkon. Že více topí a hůře se tím pádem přetaktují? Koho to zajíma - běžný uživatel v životě taktovat nebude. Ten je rád, že fungují Windows.
Řekl bych, že problém AMD spočívá stále v předsudcích běžných spotřebitelů, kteří prostě AMD zatím nedůvěřují.
Nicméně doufám, že se to příští rok zlepší. Takřka monopolního prodejce procesorů asi nepotřebuje nikdo.

Odpovědět0  0
Tervi | 2.11.200210:08

Co se tyce topeni, nejde jen o pretaktovani, staci drobna nepresnost nebo selhani chladice a procesor jde do kopru. Samozrejme, ze se tomu lze precizni montazi a kvalitnim chlazenim vyhnout, ale to nic nemeni na tom, ze hromady vyhorelych AMDcek lidem z pameti jen tak nezmizi.
Dalsi vec je ta, ze kdyz dnes koupis jednu z novejsich desek pro intel, mas sanci na nejeden upgrade, kdezto u AMD uz trochu dochazi dech, jeho architektura je navrzena pro efektivitu, ale boj o taktovaci frekvence ukazuje jeji limity. 64-bitove procesory vypadaji sice skvele, ale nez se jich dockame (a za jakou cenu), AMD muze ztratit dalsi pozice, nemluve o tom, ze Intel muze v pripade potreby s tak uspesnou financi bilanci ceny procesoru jeste snizit.
Nikdo si urcite nepreje, aby AMD opustilo bitevni pole, ale jestli se bude vypousteni novych procesoru nadale posouvat, nebude to obava nerealna...

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.