Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intelův Penryn jde do finále

21.5.2007, Bohumil Federmann, aktualita
Intelův Penryn jde do finále
Intel intenzivně pracuje na svých nových architekturách, na rozměrovém zmenšení a tím i vyšším taktu a lepším ekonomickém zhodnocení velikosti křemíku. První zprávy jsme zveřejnili téměř před rokem. Na rozdíl od AMD se mu nyní daří dosahovat...
Intel intenzivně pracuje na svých nových architekturách, na rozměrovém zmenšení a tím i vyšším taktu a lepším ekonomickém zhodnocení velikosti křemíku. První zprávy jsme zveřejnili téměř před rokem. Na rozdíl od AMD se mu nyní daří dosahovat dřívějších přechodů na pokročilejší výrobní technologie.



Není tomu jinak ani v případě přechodu na 45nm architekturu. Intelův Penryn - Wolfdale dosáhl finálního stádia a je těsně před vypuštěním. Co to vlastně znamená. Je to stádium, kdy ještě nelze zahájit hromadnou výrobu pro drobné nedodělky a vylepšení, na straně druhé je již zapotřebí začít hromadně testovat a zkoušet. Nyní se dostanou prototypy již hotových procesorů k výrobcům základních desek a dalším testerům, aby provedli své posouzení a připomínkovali jednotlivé detaily, které je možné v omezené míře ještě vyladit před započetím hromadné výroby.



Jak se dále uvádí, Intel jde do kritické fáze, neboť AMD tlačí na trh svá čtyř a dvoujádra Agena a Kuma, která by měla být na trhu koncem 3. čtvrtletí 2007. Koncem roku lze tedy očekávat opětovný střet na trhu s procesory. Příští měsíc by snad mohly být známy první výsledky použití nové 45nm architektury a rodiny procesorů Penryn.

Zdroj: Overclock3D
reklama