Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Internet Explorer 8 je dle NSS Labs nejlepším prohlížečem z hlediska bezpečnosti na sociálních sítích

12.3.2010, Jan Vítek, aktualita
Internet Explorer 8 je dle NSS Labs nejlepším prohlížečem z hlediska bezpečnosti na sociálních sítích
Společnost Microsoft se pochlubila, že její prohlížeč Internet Explorer 8 je dle analýzy organizace NSS Labs nejlepším prohlížečem s ohledem na bezpečnost na sociálních sítích, kde mohou být často podstrčeny stránky s nežádoucím obsahem...
Společnost Microsoft se pochlubila, že její prohlížeč Internet Explorer 8 je dle analýzy organizace NSS Labs nejlepším prohlížečem s ohledem na bezpečnost na sociálních sítích, kde mohou být často podstrčeny stránky s nežádoucím obsahem (tzv. socially-engineered malware).



Dle tiskové zprávy byl IE 8 první s 85 procenty odhalených stránek s nežádoucím obsahem, pak to byly s 29 procenty prohlížeče Apple Safari 4 a Mozilla Firefox 3.5, na čtvrtém místě se umístil Google Chrome 4 se 17 procenty a poslední místo obsadila Opera 10 s méně než 1 procentem.

IE8 využívá filtry SmartScreen Filter, které porovnávají adresy různých webových stránek, které chce uživatel navštívit, s databází serverů, o nichž se ví, že šíří škodlivý software. V současné době Internet Explorer 8 blokuje na 3 miliony stránek, přičemž další budou samozřejmě přibývat.

Zmíněný test probíhal v NSS Labs od 15. ledna do 3. února 2010, kdy si prohlížeče měly poradit s celkem 1756 stránkami, které byly potenciálně nebezpečné. Přesné výsledky studie naleznete zde.

Zdroj: TZ Microsoft