Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Invex 2008: Laboratoře PositronLabs představují vlastní zabezpečení počítačových sítí

7.10.2008, Jan Vítek, aktualita
Invex 2008: Laboratoře PositronLabs představují vlastní zabezpečení počítačových sítí
České laboratoře PositronLabs představují řešení zabezpečení počítačových sítí, které se nezdráhají nazývat revolučním. Na Invexu tato firma představila konkrétně hardwarové zabezpečení využívající technologii MLA. Ta má garantovat 100procentní...
České laboratoře PositronLabs představují řešení zabezpečení počítačových sítí, které se nezdráhají nazývat revolučním. Na Invexu tato firma představila konkrétně hardwarové zabezpečení využívající technologii MLA.



Ta má garantovat 100procentní bezpečnost, pokud uživatel na počítači zároveň zpracovává citlivá data a pohybuje se na internetu. MLA nás má ochránit před viry, spywarem, malwarem i jinými hrozbami, přičemž prý nemá žádná slabá místa. Jejím základem je MLA Bridge, jenž umožní transparentní provozování více OS současně vedle sebe, přičemž jde o standardní distribuce. Zařízení slučuje obrazy aplikací běžících na více systémech na jednom monitoru a samozřejmě funguje i zpětně směrem k OS. MLA Bridge pak podporuje standardní verze OS Windows, Unix/Linux i Solaris.

Vše se děje na harwarové vrstvě, takže se nepoužívá žádný software, jenž by mohl být napadnutelný a také je vše oddělené od zdrojových systémů; přepíná se pouze na základě znalosti videosignálu. Využít budeme moci nově produkty MLA Switch a MLA Workstation. První verze je externí zařízení pro propojení počítačových sítí nabízející inteligentní přepínání jednotlivých PC a zobrazování obrazu z více PC na jednom monitoru. Verze Workstation pak je rovnou speciální PC, které umožňuje stoprocentně bezpečné připojení do více sítí s různými stupni citlivosti uchovávaných dat, aniž by došlo k jejich ohrožení.

Doporučená cena pro MLA Bridge je 8600 Kč a pro MLA Switch 11200 Kč bez DPH. Cena MLA Workstation se pak určí podle konfigurace PC. Komplexní prezentace řešení MLA je zde (PDF).

Zdroj: TZ PositronLabs