Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

INVEX Future Park obsadí robotí prezentace

20.10.2007, Milan Šurkala, aktualita
INVEX Future Park obsadí robotí prezentace
Díky projektu Future Park na INVEXu budeme moci letos shlédnout živé robotí prezentace. Příkladem nechť je mechatronická sestava, roboti Bioloid nebo Orpheus, který vyhrál vyhrál mezinárodní soutěž záchranářských robotů a byl vyvinut ve...
Díky projektu Future Park na INVEXu budeme moci letos shlédnout živé robotí prezentace. Příkladem nechť je mechatronická sestava, roboti Bioloid nebo Orpheus, který vyhrál vyhrál mezinárodní soutěž záchranářských robotů a byl vyvinut ve FEKT VUT Brno.



Cílem Future Parku je oslovení nových talentů a popularizace tohoto odvětví. Střední a vysoké školy představují kvalitní základnu pro rozvoj lidských zdrojů a kvalifikovaných pracovníků je stále nedostatek. Budou se zde prezentovat nejen strojírenské firmy, ale budou zde ukázány také novinky ve výuce světa robotiky, mechatroniky a automatizace.

Hlavním lákadlem má být výstava mobilních robotů FEKT VUT Brno. Jedním z nich bude například již zmíněný robot Orpheus, který může být použit jako robot-záchranář, hasičský, pyrotechnický robot nebo robot pro průzkumy. Vyhrál v roce 2003 šampionát záchranářských robotů Robocup Rescue League v Padově. Dále zde budou prezentováni roboti se všesměrovým podvozkem, kráčející roboti, robot U.T.A.R nebo robotický fotbal.

Nabídku vzdělávání doplní také samotné strojírenské firmy, neboť strojírenství je stále více a více provázáno také s informačními technologiemi. Na Future Park navazuje i tradiční pavilon C-technologií, který jen v minulém roce zaznamenal 19000 návštěvníků a o nabídkách pracovních příležitostí se informovalo přes 12000 zájemců. INVEX-DIGITEX začíná 23. října.

Zdroj: www.invex.cz
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.