reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama

Iomega má novou technologii Personal Cloud pro ochranu dat

13.1.2011, Jan Vítek, aktualita
Iomega má novou technologii Personal Cloud pro ochranu dat
Pro ochranu dat a vzdáleného přístupu má posloužit nová technologie firmy Iomega s názvem Personal Cloud, který z firemních zařízení typu NAS vytvoří cloudový server. Ten umožní provádět nejen vzdálené zálohování a sdílení dat a přijít má...
Pro ochranu dat a vzdáleného přístupu má posloužit nová technologie firmy Iomega s názvem Personal Cloud, který z firemních zařízení typu NAS vytvoří cloudový server. Ten umožní provádět nejen vzdálené zálohování a sdílení dat a přijít má na trh v tomto měsíci jako součást NAS serverů značky Iomega. Prvním z nich bude Home Media Network Hard Drive Cloud Edition a pak bude v únoru následovat Iomega TV s Boxee.



Práci se vzdáleným serverem umožní Iomega Storage Manager a e-mailem zaslaný odkaz a autorizační kód. Poté se na ploše objeví vytvořená sdílená jednotka a s tou už budeme moci jednoduše pracovat, jako by byla v lokální síti.

Přenosy dat budou pochopitelně zabezpečeny šifrováním (128bit AES) a díky Personal Cloud můžeme také vytvořit kvalitní plán obnovy dat po havárii pomocí redundance na všech úrovních: pevného disku, serveru i datacentra.

Iomega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition bude vybaven Gb Ethernetovým připojením, serverem iTunes i AV Media Server s DLNA a UPnP, tlačítkem pro zálohu dat z USB zařízení (2x USB 2.0), podporou Time Machine i Picture Transfer Protocol (PTP), tiskovým serverem, atd.

Na trh přijde v 1TB a 2TB verzi za 139 a 179 euro.

Zdroj: TZ Iomega