Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama

Iomega uvádí nové 2TB a 4TB NAS StorCenter Pro

10.2.2009, Jan Vítek, aktualita
Iomega uvádí nové 2TB a 4TB NAS StorCenter Pro
Společnost Iomega uvádí na trh novou rodinu zařízení NAS s kapacitami 2 a 4 TB. Jedná se o řadu StorCenter Pro ix4-100, která je založena na technologiích EMC, upotřebuje celkem 4 pevné disky a jsou určena především pro podniky. Správa je...
Společnost Iomega uvádí na trh novou rodinu zařízení NAS s kapacitami 2 a 4 TB. Jedná se o řadu StorCenter Pro ix4-100, která je založena na technologiích EMC, upotřebuje celkem 4 pevné disky a jsou určena především pro podniky.



Správa je jako u jiných NAS zpřístupněna pomocí webového rozhraní v celkem 11 jazycích (čeština chybí), takže nezáleží na tom, jaký operační systém využíváte, důležitý je kompatibilní prohlížeč. Zařízení samo podporuje pole RAID včetně RAID 5, RAID 10 (obě s automatickou obnovou po selhání disku) a JBOD. Využívají se zde tedy disky s rozhraním SATA 300 a podporována je funkce hotswap. Disky je možné naformátovat na systémy FAT32, NTFS, ext2 a ext3

Připojení k síti zajišťuje Gb Ethernetové rozhraní a dále budeme moci upotřebit čtyři porty USB 2.0 pro další rozšíření kapacity, nebo připojení tiskáren. K zálohování klientských stanic pak slouží software EMC Retrospect s funkcí plánování a jako druhá možnost je zde služba MozyHome pro online zálohování se 2 GB prostoru na uživatele zdarma a možností pronajmutí si neomezeného prostoru za 5 USD za měsíc.

Dvouterabajtová verze StorCenter Pro ix4-100 je nyní k dispozici za 800 USD a 4TB verze přijde za pár týdnů s cenou 1300 USD.

Zdroj: TZ Iomega