Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ISP se přiznávají, že krotí propustnost P2P dat

12.11.2007, Jan Vítek, aktualita
ISP se přiznávají, že krotí propustnost P2P dat
Internetoví poskytovatelé (ISP) začínají stále více používat metody pro omezení propustnosti dat, která proudí od a k Peer to Peer aplikacím, jako je BitTorrent, Gnutella, Limewire, Kazaa, eDonkey, eMule či WinMX. Jako další se přihlásil...
Internetoví poskytovatelé (ISP) začínají stále více používat metody pro omezení propustnosti dat, která proudí od a k Peer to Peer aplikacím, jako je BitTorrent, Gnutella, Limewire, Kazaa, eDonkey, eMule či WinMX. Jako další se přihlásil kanadský Bell Simpatico, jenž uvedl, že u uživatelů stahujících a odesílajících velká množství dat využívá "traffic management" po dobu celkově vysokého provozu na síti.



Manažer této firmy se vyjádřil, že po celém světě prudce vzrůstá provoz na Internetu a jeho firma pouze používá metody, jimiž chce zajistit pro své zákazníky rovné služby. Na dotaz, zda bude tento přístup po zvýšení kapacity internetových linek zrušen, nebyla podána odpověď s tím, že se rozhodne, až nastane čas. Hodně ISP poukazuje na to, že 30 - 50 % veškerého provozu na Internetu je tvořeno P2P aplikacemi, i když pravé číslo není známé. Společnost Ipoque například nedávno přišla s tím, že jde dokonce o 90 %. Zavádějí se tedy a budou zavádět podobné přístupy k nenapravitelným stahovačům, což bylo předmětem již dosti diskuzí. Některé společnosti také zavádějí jiné metody než prosté omezování rychlosti na různých portech. Comcast například u své služby se zdánlivě neomezenými přenosy dat zavedl neviditelný 600GB strop. O takovém stropu se však může uživatelům v České republice, již využívají datově omezená připojení, jenom zdát.

Zdroj: DailyTech