Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak na klávesnici a myš s PDA

31.10.2002, Michael Rada, článek
Jak na klávesnici a myš s PDA
Dnešní článek budu věnovat zajímavému softwarovému produktu, který jsme objevil při cestách po vlnách internetu. Jedná se o řešení, díky kterému budete moci při práci se svým PocketPC používat standardní klávesnici a počítačovou myš, připojenou k PC.
Za vývojem produktu „Remote Keyboard “ neboli vzdálené klávesnice stojí společnost TranCreative. Aplikace Vám neumožňuje nic míň a nic víc než - při připojení PDA k počítači přes ActiveSync nebo přes TCP/IP síť - používat klávesnici a myš PC k práci na PDA.

Celá aplikace pracuje jako Soft Input Panel (SIP), jak se tento systém vkládání dat nazývá, a spolu se standardními metodami vkládání dat nabízenými kapesními počítači nadále rozšiřuje možnosti uživatele. Remote Keyboard se řadí mezi metody nejrychlejší.



Na straně stolního počítače spolupracuje s výše uvedenou aplikací Pocket PC Connector . Ten je "zadokován" na příkazové liště vedle ikony času a umožňuje kdykoliv rychle přepnout mezi psaním "do PC" a "do PDA", samozřejmě v reálném čase.

Funkcí, která si mne rychle získala, je možnost bezdrátového připojení např. prostřednictvím WiFi, či Pocket PC Phone Edition. Ta totiž umožňuje díky funkci Auto-search připojování k přihlašovacím místům na sítích a to bez nutnosti tahat s sebou stále nějaké kabely. Na bezdrátové firemní síti to neznamená nic menšího, než že si můžete sednou ke kterémukoli PC a jeho prostřednictvím vkládat přes klávesnici a myš příslušné údaje do Vašeho PDA.

Remote Control podporuje i počítače pracující s jiným OS, než s Windows. Připojení pak probíhá přes Telnet protokol, díky čemuž je pak možné používat počítače využívající např. Linux, Macy atd.

Jestliže si chcete vyzkoušet, jak Remote Control funguje, můžete si ZDE stáhnout 14 denní zkušební (shareware) verzi.