Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Jak připravit PC na DVD
3.1.2000, Jan Krahulec, zpráva
Co všechno je potřeba k přehrávání filmů.
Jirka | 22.6.200317:29

Pokud máš připojen k televizi kabelový rozvod, je brum těžko odstranitelný, jde o rozdíly v zemění tvé el. sítě a základního napájení Cable TV. Jde to prý odstranit galvanicky, vyhledej na internetu heslo "brum"! Jinak ale vím, že nejlehčí je vždy odpojit kabel ze zásuvky televizního rozvodu, pokud máš propojeno i radio, tak oba!

Odpovědět0  0
Hyen | 12.2.200321:16

Mám grafickou kartu GeForce4 s TV výstupem. Obraz z DVD v počítači mi do televize jde bez problémů, ale nevím, jak do ní, nebo do Hi-fi věže dostat zvuk.

Odpovědět0  0
hans.k | 4.11.200011:38

Zkuste přes UPS

Odpovědět0  0
frki | 17.8.200014:37

mal som tu moznost skusat dvd na PC a prave ho pozerat cez softverovy prehravac.konfiguracia bola ati rage fury 32 mb,dvd rom toshiba, 128 mb ram a celeron 533MHz a cez ati soft to dvd sa nedalo ani len pozerat, sekalo to strasne.iny soft sice isiel krajsie ale nebolo to ono.takze sa priklanam k hw dekoderu, ktory predsa len nezatazi procesor tak vela ako soft(a hlavne ati).

Odpovědět0  0
Max | 17.7.200012:44

Měl jsem podobný problém (pruhy na obrazovce atd).
Jediným řešením bylo odpojit všechny zemnící kolíky v zasuvkách, do kterých jsou připojeny el. spotřebiče propojené s PC. V mém případě jsem z klasické rozdvojky odstranil zem. kolík a pak do ní připojil PC, monitor, tiskárnu. atd. Nyní už mám obraz bez pruhů a zvuk bez brumu.

Odpovědět0  0
Pavel Novotný | 11.7.200022:07

mám taky názor,že SWpřehravač není ani náhodou lepší,než Hw dek.karta.Mám PIII 600Mhz 128MB sdram
TNT2 ULTRA V3800.Což by údajně mělo stačit!Zkoušel
jsem výše uvedené SW přehávače.Výsledek byl:přehrávání max.16 bit barvách ,přes televizi Sony 29c5k to bylo trochu lepší.Při přetáčení 2krát se leda tak vypne zvuk!Koupil jsem si teda DVDkit Memorex-632 s výstupem na televizor,ac-3decoderem za cca 6500Kr. Rozdíl je obrovský -32bit barvy,rozl.1280 na 1024,přetáčim 8krát.Zrovna vtuhle chvíly co píšu tento článek se můj syn kouká na Život broka a potom budu pařit
NHL2000.TO je další výhoda nezávislého HWdecoderu.Ty 3tisícovky navíc si myslim , že za to stojí.

Odpovědět0  0
Karel Javůrek | 15.6.200013:46

TEST DVD

Po zakoupení DVD jsem kartu zasunul DVD do slotu
a nainstaloval dodaný software.Vlastním počítač
Intel Pentium II 400 Mhz,64MB RAM,a grafickou kartu Ati ALL in Wonder 128 16MB.Obraz je opravdu překrásný a čistý skoro jako byste se koukali na
běžící fotku.Měl jsem zapůjčené tyto dva filmy:
Matrix,Mumie.Když jsem chtěl dekódovat jenom přes
procesor ale obraz se trhal.Opravdu to chce minimálně PIII550Mhz.
Chtěl jsem jak bude vypadat obraz na
televizi a tak jsem vše propojil a zapnul televizi
Přiznám se vám obraz byl trošku rozmazaný a rozplázlý,protože televize nemá tak vysoké rozlišení jako monitor.Televize mají rozlišení kolem 512*384 ale samozřejmě nejnovější televize
mají rozlišení i 1280*768.Štastný nákup toho nejlepšího přeje

gordonfreeman@atlas.cz

Odpovědět0  0
Stanislav Hlobil | 15.6.20008:22

Po zakoupení DVD mechaniky a karty s TX výstupem (ASUS 3800 RIVA TNT2 ULTRA) jsem narazil na zcela neočekávaný problém. Pokud propojím PC s TV (Panasonic)a k televizi není připojeno nic jiného (ani anténa !), pak je obraz i zvuk bezvadný. Pokud však zapojím jen anténu nebo třeba jen vstup do videa či výstup do zesilovače, prostě pokud připojím cokoli jiného, začne TV bručet a na obrazovce se objeví tmavší pruh pomalu putující směrem nahoru.
Pokud odpojím PC a propojím TV sezesilovačem a videem, vše je opět v pořádku. Vše mám zapojeno do jedné el.zásuvky. Nevím co s tím, kolega má obdobný problém s úplně jinou kartou (ATI TW Wonder) a jinou televizí (NOKIA).
Pozor na neuvážený nákup ! Doporučuji nejprve zapůjčit, vyzkoušet a potom zakoupit.Jinak si raději kupte stolní přehrávač na DVD.
Pokud má někdo řešení, jak problém odstranit, budu mu moc vděčný, nebaví mne odpojovat a zapojovat stovky kabelů před každým filmem.

Odpovědět0  0
Azbest 1 | 9.11.200518:39
Stačí jen galvanicky odělit anténu od TV a pokud máte rádio tak i tento kablik.

Jak na to:
přeštípnout koaxiální kabel co vede ze společné antény do TV a pak jej propojit zpět přes keramický kondenzátor 1n­/40V ­(čte se 1 kilo na 40 voltů­)a to jak prostřední vodič tak stínění. Tzn. že budou použity 2 kondenzátory. Je velmi důležité aby pájecí drátky kondenzátorů byli co nejkratší a nevznikl na nich zkrat.
Také doporučuji takto nastavený koaxiál mechanicky zpevnit aby se neohýbal v tomto spoji a přes celé toto spojení natáhnou třeba alobal, ktarý se spojí jen na jedné straně se stíněním kabelu!!! Ne na obou koncich !!! Tím je zaručeno dobré odstínění od okolních rušivých signálů.

To samé se provede u koaxiálu pro Rozhlas a je po problému.
Brum vzniká vyrovnáváním nulového potenciálu dvou sítí a to sítě v domácnosti a sítě spol. antény. pro nezkušené s elektronikou doporučuji si to nechat provést zkušenějším, nebo se přeptat v odborné prodejně, kde oddělovací galvanické přechodky mají.
Odpovědět0  0
WhiteWolf | 27.4.200017:22

Nesouhlasím s tvrzením, že SW decoding je lepší než HW decoding. Osobně používám HW decoding, protože i na mém PIII 500 se SW decoding trhá a občas dokonce opakuje některé scény 2x. Karta DXR3 vše řeší a je po problému. Už se ani nezmiňuji o výstupu DD 5.1 přímo z HW karty. Jeden slot PCI oželím stejně jich tam mám moc :-)

S pozdravem

WhiteWolf

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.