Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

James Murdoch by měl údajně vést Teslu, Musk to popírá

13.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
James Murdoch by měl údajně vést Teslu, Musk to popírá
Po dohodě s komisí SEC musí Elon Musk odstoupit z pozice předsedy správní rady Tesly. Spekuluje se, že by jej mohl nahradit mediální magnát James Murdoch. Elon Musk ale takovou informaci popírá.
Vedení automobilky Tesla se musí kvůli Muskově nechvalně známém tweetu trochu pozměnit. Zatímco Musk může zůstat v roli CEO společnosti, musí minimálně po dobu tří let opustit místo předsedy správní rady. V radě by se tak měli objevit dva nezávislí členové, kteří budou lépe dohlížet na automobilku i Muska samotného. Internetem tak už začínají kolovat zákulisní informace o tom, kdo by mohl Muska nahradit na pozici předsedy rady. Jedno z jmen, které padlo v článku Financial Times, je mediální magnát James Murdoch.
 
Elon Musk
 
Ten nyní vede známé studio 21st Century Fox, ale ve vedení už nestráví příliš dlouhou dobu. Bylo totiž prodáno studiu Disney a po ukončení transakce tak ze své pozice zmizí. Totéž se týká společnosti Sky, která zas byla prodána Comcastu. Nějaký vysoký post by se mu tak jistě hodil, navíc ve společnosti Tesla už přes rok působí jako nevýkonný ředitel. Byl jedním ze dvou lidí, kteří měli na Muska více dohlížet, ale jak je vidět, i přes jejich "kontrolu" si stále tweetoval, jak se mu zlíbilo. To ostatně nakonec vedlo k tomuto velkému problému s nepovedeným převodem Tesly do soukromého vlastnictví.
 
Murdoch už prý i měl naznačovat, že by o tuto práci stál, oficiálně ale věc nijak nekomentoval. Komentáře se naopak nezdržel Musk, který na Twitteru k článku Financial Times napsal pouze "This is incorrect" (Není to pravda). Muskův favorit má být údajně Antonio Gracias, jenže ten asi neprojde pro příliš úzké vazby na Muska. Je sice kamarádem Muska stejně jako Murdoch, nicméně zároveň je finančně propletený i v dalších Muskových společnostech jako např. SpaceX. Kdo to nakonec bude, ukáže až čas. K výměně by dle dohody se SEC mělo dojít do poloviny listopadu, lhůta se ale může případně prodloužit.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.