Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Je to tady, Gmail se otevřel pro všechny, i když zatím jen v USA

29.8.2005, Jaroslav Ekl, aktualita
Je to tady, Gmail se otevřel pro všechny, i když zatím jen v USA
Gmail je již pěkných pár měsíců a dalo by se říct i let v testovací fázi. Netřeba představovat první mailový systém na světě, který dal uživatelům prostor o velikosti 1GB a přepsal tak zcela dějiny miniaturních emailových schránek uživatelů....
Gmail je již pěkných pár měsíců a dalo by se říct i let v testovací fázi. Netřeba představovat první mailový systém na světě, který dal uživatelům prostor o velikosti 1GB a přepsal tak zcela dějiny miniaturních emailových schránek uživatelů. Ty tam jsou časy 1MB emailů či 10MB schránek.

Až do této chvíle ale mohli ke Google jen „pozvaní“ uživatelé. Na samém počátku Google připravil několika vyvoleným uživatelům pozvánky, které jim umožnili přístup do systému. Každý uživatel pak získal dalších několik pozvánek, nejprve 2 v pozdních fázích až 50. Díky tomu se počet uživatelů Gmailu rozrůstal geometrickou řadou a rostla také kapacita schránek. Nyní je již u většiny uživatelů větší než 2 GB.



A teď tedy k samotné zprávičce, Google se otevřel všem uživatelům z USA. Každý kdo je tedy připojen na internet ve státech USA může zatoužit a zřídit si svůj vlastní Gmail účet. Registrace je podmíněna podobně jako u českého seznam.cz registračním kódem zaslaným přes mobilní telefon. Nelze tedy donekonečna zakládat nové schránky ale uživatelé musí svou identitu potvrdit zadáním kódu zaslaným přes SMS.

Podle mluvčí Google je registrace přes mobilní telefon nejjistější co do ověření že se jedná o pravého uživatele. Firma se tak snaží bránit zakládání nelegálních schránek spamerů a jejich zneužívání.

Dá se očekávat, že se Google postupně otevře celému světu a skončí tak jedna velká éra největšího a nejúspěšnějšího beta emailu.

Zdroj: www.techzonez.com