Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.7.2024, Milan Šurkala, aktualita
Jeff Bezos opět útočí na Elona Muska a jeho společnost SpaceX. Prý v zájmu životního prostředí žádá, aby bylo vydáno omezení toho, kolik letů může jeho společnost uskutečnit. SpaceX totiž lítá do vesmíru opravdu hodně často.
honza1616 (3668) | 2.7.20246:56
Ochránce planety, ten pocit když tě předběhne konkurent doslova o celé dekády vývoje 😅

Pro uvedení do kontextu:
Blue Origin datum založení září 2000
SpaceX datum založení 14. března 2002
(Wiki­)

Zatímco SpaceX startuje každý týden se znovu použitelnou raketou a na orbitě má tisíce satelitů pro vysokorychlostní internet, a vynáší lidi a zásoby na ISS, a stavějí největší raketu a navíc taky znovu použitelnou a vůbec největší předmět co se odlepil od země....
Tak Blue Origin má po více než 2 dekádách pouze malou raketu která vynese pár lidí sotva na hranici vesmíru a hned spadne zase dolů.

.....Teď už vám musí být jasné proč ty žaloby BE podává, je to čirá závist, nic víc.

Bezos navíc nemá na to vést vesmírný průmysl, téměř pokaždé se někde inspiroval, ať už starty­/přistávání na moři jako to plánuje SpaceX se Starship, internet přes satelit......
Odpovědět6  0
Johnn195 (31) | 1.7.202413:42
Bezos zřejmě nemůže v noci ani spát, jak moc se stará o naši planetu. Ještě že máme takového ochránce, který vždy podá žalobu, když je naše životní prostředí v ohrožení
Odpovědět5  1
Pavel Matějka (1618) | 1.7.202410:30
Ať se snaží zarazit nebetyčně pitomou podporu války na Ukrajině ­- tam létají denně desítky a stovky raket. K tomu všechny ty výbuchy, výbuchy korditu při střelbě projektily od pušek po houfnice, spálená nafta a kerosin, požáry... Jenže to mu zbrojaři v USA nedovolí, tak na sebe musí upozorňovat takhle.
Odpovědět10  4
unreall (501) | 2.7.20246:17
Další hlúpy nevedko…

To ste niektorí už fakt tak sprostí, alebo vám chýbajú len vedomosti z geopolitiky, ako takej?

Vy tu Ameriku už vidíte naozaj všade. Amerika môže úplne za všetko. A keď Amerika nebude existovať, bude svet bezpečnejším a bohatším miestom.

Nechcete sa už niektorí prebrať z toho sna, alebo aspoň konečne pochopiť zopár súvislosti? Aj by som vám vysvetlil, aký je ten vaš mier vlastne totálny nezmysel, ktorým len dáte čas zlomenému Rusku, ale ak tak by ste to nepochopili…
Odpovědět2  4
puntja (20) | 3.7.202412:45
Američtí zbrojaři nařídili Putinovi, aby přepadal sousední země, loupil a vraždil. Zřejmě je Putin opravdu nejlepší agent NSA a CIA dohromady..
Odpovědět0  0
Jardadoma (1534) | 1.7.20249:49
To je opravdu hodně startů. Kdo to celé ve finále platí? Asi se nejedná o levnou záležitost.
Odpovědět0  0
Smeli (100) | 1.7.202413:53
To zalezi na tom, pro koho se leti. Lety se Starlinky si plati SpaceX sama, vetsinou pouzivaji jiz vice ­"jete­" boostery ktere uz se z vetsi casti zaplatili pri jinych letech. Pak jsou lety napr. pro NASA ­(zasobovaci mise a mise s lidmi k ISS, vynaseni satelitu­), USAF ­(vetsinou je obsah tajny­), tam to plati ve vetsi­/mensi mire danovy poplatnici, pak jsou lety pro soukrome spolecnosti, ktere si nechavaji vynaset bud vlastni satelitni konstelace ­(Iridium­) nebo vyzkumne­/telekomunikacni druzice ­(cas od casu i vicero najednou kde se zakaznici deli o poplatky­) ­- placeno soukromymi firmami.
Odpovědět7  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.