Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
25.3.2024, Milan Šurkala, aktualita
CEO Nvidie má velkou důvěru ve schopnosti umělé inteligence a předpovídá, že do 10 let to bude ona, kdo na svých bedrech ponese hlavní zátěž při vývoji nových počítačových her, ale i jejich zobrazování.
honza1616 (3699) | 27.3.20248:56
Mám k tomu 3 názory.
1­) zcela vynechat učení děti programování je blbost, co když si AI napíše do nějakého kódu zadní vrátka, nebo dokonce nějaká vyloženě nebezpečné příkazy, a lidé to nebudou umět rozluštit, co s tím pak? Směřuje mě skutečně k záhubě lidstva po vzoru filmů Terminátor?....🤔
Já třeba nejsem programátor a sotva rozumím primitivním základům HTML, kdyby mi někdo řekl zkontroluj co naprogramovala AI za nový operační systém, nebo i jen nějaký obyčejný program či apliakci do telefonu na sledování počasí, byl bych v koncích protože bych ani nevěděl kde začít.

2­) v tuto chvíli mají jeho slova hlavně marketingový účel, a to konkrétně ještě více posílit a zviditelní Nvidii, v tom smyslu že bez AI to nepůjde, tedy bez Nvidie na jejich akcelerátorů to nepůjde ☝🏻

3­) ale myslím že Huang má pravdu v tom že hry a obraz bude generovat AI,
zcela, určitě v tom formátu který popsal,
záda se příkaz a AI vygeneruje model texturu nebo zvuk, či část kodu, a nějaký programátor to bude skládat dohromady a ověřovat funkčnost kódu i vizuálních mechaniky a grafiky. Už dnes se používá například procedurální generování, to je sice jen automatizovaný proces, ale už na tom vidíme že to dělá počítač automatizovaně za nás.
Generování i složitějších kódu už dnes taky funguje, takže bych tomu všemu věřil, dnes jsou to výjimky a pokusy o to něco do her vytvořit pomocí AI, ale za pár let se tak bude vytvářet každá hra


A s velkou pravděpodobností se za pár let bude i obraz generovat, AI bude dostávat příkazy na tvorbu scény podle děje hry a bude si brát podklady ze souboru hry,
Herní scéna se nebude renderovat, ale generovat .

Jak jsem už kdysi ...kdesi ­(?­)🤔 psal, přijdou nové grafiky, nová revoluce,
Od GTX přes RTX až k...... AIX......
🤣Tohle byl vtip ­(v tuto chvíli­), ale myslím že ­"GeForce AIX­" je celkem reálná budoucnost a nezní to nereálně .
Odpovědět0  0
fidorka (50) | 25.3.202417:46
Ano, Huang se mýlí, co on může vědět, není u zdroje informací... Kdežto průměrný čtenář svetahw u zdroje je a tím pádem o tom ví daleko více než tento pán :­-­)­)­)...

Odpovědět2  1
Tech-boy.lukas (1488) | 26.3.202410:27
je to názor jednoho člověka vs. druhého člověka, to že dělá pro nvidii nějak zlepšuje jeho názor? A ostatním kteří it rozumí ale nedělají pro nvidii se názor nějak snižuje?
tak tomuto říkám názor, dělá pro velkou společnost tak když říká že země je placatá tak je to fakt
Odpovědět0  1
Tech-boy.lukas (1488) | 25.3.202413:59
😆 . Předpovídat může. Ale dle výzkumů, chatgpt špíše hloupne než aby byla chytřejší. A zatím jsem viděl nasazení ai na strojovu práci co člověk moc dobře neudělá, ale něco tvořit? Když člověk trochu poghůglí, tak najde jak znějí třeba songy co složí ai, že to je jako by tahal kočku za ocas? A k tomu programiování? Dal jsem chatgpt kus vba, tak z ní vypadlo že kód je možýné zjednodušit a použila funkci a zkratku pro barvu která ve vba neexistuje.
Odpovědět0  0
unreall (521) | 25.3.202415:35
Tak pozrite, pred 5 rokmi vedel maximálne odpísať, že sa ma dobre a dnes vie zložit cely kod.

Mne poradil v Pythone celkom obstojne, ale dosť záleží, ako mu to človek napíše, Ja som mu jasne definoval, že to chcem napísať v tomto jazyku a občas vymyslel taký kod, ktorému som mal problém aj porozumieť a predsa to fungovalo.

Niekedy z neho vypadne hlúposť, ale ako som písal, o dalších 5 rokov sa to môže zmeniť a aj zmení na nepoznanie.

Tak či onak, Huang je totálny blbec s tými jeho pseudo predpoveďami. V podstate všetci títo predpovedači chcú byt hlavne len dôležitý, ako napr. Musk, ktorý chce postaviť rovno kolóniu na Marse do pár rokov.

Umelá inteligencia, alebo lepšie povedané, strojová inteligencia, bude určite naša budúcnosť. Bude riadiť polovicu sveta a málokto si vtedy bude vedieť predstaviť, ako sme my museli všetko robiť “ručne”. Budeme pre nich obdobie, ako je pre nás dnes stredovek.
O tomto sa pochybovať už nedá a vyvoj tomu jasne nasvedčuje. To len Huang a podobní vidia tu budúcnosť príliš blizko. Navyše nvidia ide v tomto segmente a tak je možno aj zámer takto ružovo to spropagovať.
Odpovědět0  0
Tech-boy.lukas (1488) | 25.3.202416:12
"To len Huang a podobní vidia tu budúcnosť príliš blizko.­"
Čajíček,
Musk tvrdí že tesla bude mít sae V a, to tvrdí myslím už dva roky.
Že nemá a ještě dlouho mít nebude, jesli je sae v vůbec reálné za kombinace infrastruktůry a aktuálního hw?
Odpovědět1  0
fidorka (50) | 25.3.202417:44
Jako pardon, toto je max. hloupý... ChatGPT hloupne kvůli tomu že zdroje ­(výpočetní výkon­) přesměrovali jinam. Byl chytrý a může být chytrý zítra znovu. Váš názor je naivní.
Odpovědět0  0
eMKejx (108) | 25.3.202413:24
neurobime zbierku na novu kozenu bundu?
Odpovědět5  1
vaclav2211 (399) | 25.3.202414:40
A Muskovy na Ketamin.
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.