Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Dnes, Milan Šurkala, aktualita
Kapacity akumulátorů v iPhonech byly snad vždy podprůměrné. Nejinak je tomu u nejnovějších iPhonů 16, které ani po nynějším navýšení v největší verzi nedosahují na standard telefonů s Androidem.
Sir-Tiesto (43) | 24.9.20246:50
Protože Android žere i trávu kolem sebe. Zrovna dnes ráno na mě vykouknulo video test výdrže hry ­/ benchmark ­/ Youtube i16PM vs SG24U vs Pixel 9 Pro a časy vypnutí 11:30h vs 10:30 vs 9:45 takže iPhone nepotřebuje baterku z traktoru, aby vydržel nejdéle a byl stejně, nebo více výkonný
Odpovědět0  0
dabelik (4) | 24.9.20248:01
Článok mierne provokatívny, aby sa rozprúdil nikdy nekončiaci sa hate: android vs apple 🙃

Autor veľmi dobre vie, že aj napriek “ostudným” parametrom je iPhone v rôzných benchmarkoch porovnateľný, alebo lepší ako konkurencia. Malé úložisko je azda logický ťah, aby mali väčšie zisky z iCloudu. 8GB je hanba u Macbook Pro, ale u mobilu mi to nepríde ako neakceptovateľný nápad, ak iOS beží ako má ­(resp. nečítal som o problémoch v súvislosti s veľkosťou RAM­).

Súhlasím ale s baterkou, kľudne mohli nechať hĺbku mobilu ako u 14 Pro, a mať väčšiu baterku, než ju znížovať ­(od 15+ Pro­).
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4996) | 24.9.20249:03
"Malé úložisko je azda logický ťah, aby mali väčšie zisky z iCloudu.­"

To je dost dobře možné. Každopádně ta základní úložiště jsou ostudou u iPhonu i u Macu. Za ty peníze, kdy 128 GB můžete mít i na telefonu za 2000 Kč, by Pro telefon prostě 128 GB mít neměl. Prostě neměl.

"ak iOS beží ako má­"

To se uvidí. Snad to s 8 GB bude OK, nicméně problémy s malou RAM jsou u produktů Apple přece docela dobře známy, ačkoli jejich OS jsou dobře optimalizovány. Když si k tomu občas přisadí aktualizace iOSu ­(nebo jiného systému­), které zvýší agresivní odkládání aplikací, takže po překliknutí z jedné appky do druhé a vrácení se do té první ji restartuje, je to k vzteku. Třeba i na starším iPadu Pro, který je mířen především na tvůrce, práci s videem a podobně, se nedá pořádně dělat co? Stříhat video. Jakmile tam hodíte tři 4K videostopy, už to začne padat na nedostatku RAM ­(tam šlo ještě o 4 GB, je to Pro verze, tak by to mohlo umět to, k čemu je to určené ­- dnes je tam naštěstí alespoň 8 GB, ale snad chápete, kam tím mířím­).
Odpovědět1  0
dabelik (4) | 24.9.20249:34
Rozumiem a súhlasím. Asi úplne na 100% nenájdeme nikdy logiku v ich základných setupoch, obzvlášť ak vieme, že to ide ­(alebo by šlo­) urobiť aj lepšie.

"po překliknutí z jedné appky do druhé a vrácení se do té první ji restartuje, je to k vzteku.­"
- tento problém som naposledy mal v iPhone SE ­(2016­), odvtedy nie. Ale uznávam, som asi menej náročný užívateľ. K iPadu som si nenašiel cestu ­(priznám sa, že ani veľmi nečítam o ňom články­), čiže verím vám.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.