Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kdy bude představen lehce přenosný MacBook Pro?

21.12.2006, Marek Štelčík, aktualita
Kdy bude představen lehce přenosný MacBook Pro?
Možná jste již slyšeli o chystaném lehce přenosném notebooku společnosti Apple. Ten je zatím nazýván MacBook Thin a doplnit má rodinu notebooků MacBook Pro. Nyní údajně společnosti unikly specifikace a fakt, že notebook tedy opravdu existuje....
Možná jste již slyšeli o chystaném lehce přenosném notebooku společnosti Apple. Ten je zatím nazýván MacBook Thin a doplnit má rodinu notebooků MacBook Pro. Nyní údajně společnosti unikly specifikace a fakt, že notebook tedy opravdu existuje. Nabídnout má 12“ displej s rozlišením 1280 x 800, procesor Intel Core 2 Duo na frekvenci 2,16GHz až 2,33Ghz. Osazen je v základu 1GB DDR2-667 pamětí, kterou je možné rozšířit až na 3GB. Porty jsou jako u klasických MacBook Pro, tedy USB 2.0, FireWire 400 a 800 a gigabitový ethernet. Nechybí čtečka paměťových karet, 2,5“ SATA pevný disk s kapacitou až 120GB a optická mechanika.


Grafické operace bude obstarávat ATi Radeon Mobility X1600 či nVidia GeForce GO 7600 s 256MB pamětí. Samozřejmě nebude chybět zabudovaný mikrofon, iSight, Bluetooth 2.0 s EDR, mini-DVI konektor a baterie by teoreticky mohla vydržet až 8hodin, ale hovoří se spíše o 6,5 hodinách. Dle serverů, které tuto zprávu přináší, by se měl notebook objevit zhruba do deseti týdnů. Specifikace jsou však možná ne zcela přesné. Je více než možné, že bude v tomto ultra přenosném 12“ notebooku nižší grafická karta. Stejně tak tento procesor se příliš nehodí do takto přenosného notebooku s až 8 hodinovou výdrží baterií. Pokud přesto nakonec bude notebook vypadat přesně takto, bude se jednat o opravdu zajímavý kousek. Hmotnost má být méně než 1,8kg.

Zdroj: laptoplogic