Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston a prognózy na rok 2009 pro trh paměťových produktů

27.11.2008, Marek Štelčík, aktualita
Kingston a prognózy na rok 2009 pro trh paměťových produktů
John Tu, prezident a spoluzakladatel společnosti Kingston Technology, oznámil prognózy pro vývoj na trhu paměťových produktů v roce 2009 a trendy, jež se dle společnosti objeví. Zde však uvedeme pouze stručný přehled prognóz. Společnost...
John Tu, prezident a spoluzakladatel společnosti Kingston Technology, oznámil prognózy pro vývoj na trhu paměťových produktů v roce 2009 a trendy, jež se dle společnosti objeví. Zde však uvedeme pouze stručný přehled prognóz. Společnost odhaduje, že někteří menší hráči na trhu s paměťmi budou mít stále větší potíže a nemusejí být schopni je překonat. Skutečnost, že paměťové čipy vyrábí příliš mnoho společností, způsobila během několika posledních měsíců pád cen, a konsolidace by proto měla tomuto odvětví pomoci, aby se samo napravilo.
Očekává se také, že paměti DDR3 získají v roce 2009 velký podíl. Dojde k tomu díky uvedení a implementaci tříkanálových a případně i čtyřkanálových paměťových technologií. Také máme být svědky stále většího využívání paměťových modulů VLP (Very Low Profile), což umožní používat pro výrobu stávajících a nových pamětí méně surovin. Růst poptávky se očekává i po flash kartách s vysokou kapacitou a to především díky stále se rozšiřujícímu trhu videokamer a fotoaparátů s vysokým rozlišením. Stejně tak mají výrazně vzrůst požadavky šifrování u úložných řešení.



„Pokud jde o paměti – IT manažeři začnou pravděpodobně hledat způsoby, jak dosáhnout u svých vizualizačních projektů vyšší návratnosti investic a výhodnějších nákladů na vlastnictví. Toho je podle všeho nejsnazší dosáhnout zvyšováním paměťové kapacity virtuálních serverů. Vyšší kapacita pamětí současně umožňuje zajistit vyšší výkon virtuálních strojů a otevírá lepší možnosti jejich rozšiřitelnosti,“ říká doslova John Tu. Naopak mírně skeptický je k nějaké hromadné expanzi SSD disků, považuje je stále za cenově ne tolik výhodné řešení. Nicméně předpovídá, že budeme pravděpodobně svědky vytváření nové úrovně průmyslových standardů, které zaručí vysokou výkonnost této nové technologie.
Prezident společnosti se nezapomněl zmínit ani o takzvaném „zeleném IT“ a prohlásil: „Prudce rostoucí náklady na energie se týkají každého, takže když společnosti budou používat IT zařízení s nižší energetickou náročností, nebude to jen kvůli ekologickým ohledům, ale proto, že je to dobré v konečném součtu.“ Ačkoliv pan Tu nezveřejnil nic převratného, jedná se zajisté o zajímavý přehled současného trendu, který na tomto trhu panuje.

Zdroj: TZ Kingston