Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston představuje paměťové moduly pro Mac Pro

11.4.2008, Marek Štelčík, aktualita
Kingston představuje paměťové moduly pro Mac Pro
Společnost Kingston Technology Company, dnes oznámila uvedení paměťových modulů 800 MHz DDR2 FB-DIMM (fully-buffered dual-inline memory), které jsou speciálně navržené a prověřené pro pracovní stanice Apple Mac Pro a serverové systémy Xserve....
Společnost Kingston Technology Company, dnes oznámila uvedení paměťových modulů 800 MHz DDR2 FB-DIMM (fully-buffered dual-inline memory), které jsou speciálně navržené a prověřené pro pracovní stanice Apple Mac Pro a serverové systémy Xserve. Sady paměťových modulů Kingston Technology 800MHz FB-DIMM jsou k dostání již nyní a dodávají se v kapacitách 2 GB, 4 GB a 8 GB. Společnost Kingston je totiž členem Apple Developer Connection, takže se podobné produkty budou očekávat častěji.



Pro optimalizovaný výkon doporučuje společnost rozšíření pamětí stanic Mac Pro na alespoň čtyři moduly FB-DIMM, aby mohly pracovat v čtyřkanálovém režimu (datová propustnost až 25,6 GB/s). Nové modely Mac Pro, které byly uvedeny v lednu, využívají jeden nebo dva čtyřjádrové procesory Intel Xeon řady 5400 (Harpertown). Systémy Mac Pro jsou navrženy s osmi paměťovými sloty, do nichž je možné osadit moduly s kapacitou až 4 GB, celková kapacita systému tedy může být až 32 GB.



Záruka je doživotní a společnost vypustila následující modely. Na samém počátku je to 2GB 800MHz DDR2 FB-DIMM sada dvou kusů paměti za 3250 Kč bez DPH. Následují kapacity pamětí 4 GB a 8 GB za ceny 8400 Kč a 20375 Kč bez DPH, opět se jedná o sadu dvou kusů. Tyto paměti jsou určeny pro stanice Mac Pro. Stejné sady dvou modulů s kapacitami 2 GB, 4GB a 8 GB jsou i pro Xserve, ceny jsou pak totožné.

Zdroj: TZ Kingston