Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kogan Agora byl odložen, může za to malý displej

21.1.2009, Pavel Bureš, aktualita
Kogan Agora byl odložen, může za to malý displej
O smartphonu Kogan Agora, který používá operační systém Google Android, jsme již psali. Přístroj se měl začít prodávat již za několik dní, na pultech obchodů ho však jen tak neuvidíme, neboť jeho uvedení bylo odloženo na neurčito. Výrobce...
O smartphonu Kogan Agora, který používá operační systém Google Android, jsme již psali. Přístroj se měl začít prodávat již za několik dní, na pultech obchodů ho však jen tak neuvidíme, neboť jeho uvedení bylo odloženo na neurčito. Výrobce se totiž obával nekompatibility aplikací, které jsou totiž z velké části připraveny pouze pro T-Mobile G1 s větším rozlišením displeje. Z pohledu Koganu tak jde o logický krok, k čemu by nám byl smartphone, kdybychom nemohli používat velkou část existujících aplikací?

Je však otázkou, proč se společnost Kogan tímto problémem nezabývala mnohem dříve, měla by tak alespoň dostatek času na přesvědčování vývojářů o tom, že by bylo dobré vytvářet verze programů podporující více rozlišení. Je otázkou, jak celá situace dopadne, byla by určitě škoda, pokud by se Kogan Agora prodávat vůbec nezačal.


Kogan Agora Pro

Míč je teď na straně vývojářů. Programátoři pro Windows Mobile musejí připravit své programy na existenci několika rozlišení (240x240, 320 x 240, 800 x 480 a další), proč by to samé nemohli dělat vývojáři pro Android? Doufejme, že s přibývajícím počtem smartphonů s operačním systémem Googlu se jejich přístup změní.

Zdroj: Kogan