Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

15.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Fotografie palmOne Zire 72 a palmOne Zire 31! - Chystají se dva HP iPAQy série H63xx - Přenosná Wi-Fi televize
Fotografie palmOne Zire 72 a palmOne Zire 31!

Předpokládaný jarní update strojového parku palmOne se blíží každým dnem, o čemž ostatně svědčí i tyto další vynořivší se fotografie. Jsou sice mizerné kvality, ale i tak je na nich vidět několik velice zajímavých věcí, například Music Button na palmOne Zire 72. Pro pravost obrázků hovoří i fakt, že podobné fotografie palmOne Zire 31 se již objevily a evidentně jde o tentýž stroj.






h6300 -- Click for Larger ImageChystají se dva HP iPAQy série H63xx

Již nějaký čas je veřejným tajemstvím, že se společnost HP chystá obohatit svoji nabídku o první komunikátor a první model ze série HP iPAQ H6300 v jednom. Web Smartfone.Net tvrdí, že v sérii budou vydány modely dva - první, HP iPAQ H6315 s digitálním fotoaparátem, za 599 USD a druhý, HP iPAQ H6310 bez aparátu, za 579 USD.

Potvrzeny jsou i další parametry - oba typy nabídnou 64 MB RAM i ROM, OS Windows Mobile 2003 (zatím není jisté, zda půjde o SE edici) a 200 MHz procesor Texas Instruments OMAP1510. Treovská miniklávesnička bude sice chybět (leckomu možná spadl kámen ze srdce...), ale půjde samozřejmě připojit externí, jež se objeví v nabídce s příslušenstvím.
Streamium FlatTV image
Co se týče dostupnosti zařízení, tak zde se názory velmi liší, zatímco jedni mluví o tom, že jej od května letošního roku má nabízet třeba i T-Mobile (asi pouze USA), jiní tvrdí, že se neobjeví dříve než v srpnu.

Přenosná Wi-Fi televize

Význam "přenosná televize" je doposud českou veřejností povětšinou spojován s fyzickou přítomností rozvrzaného držátka na horní stěně TV přijímače. S posledním výrobkem firmy Philips ale dostává toto ustálené sousloví naprosto nový význam - novinka totiž podporuje 802.11g, takže signál lze přenášet i díky Wi-Fi. Jinak jde o 23palcovou LCD TV s widescreen rozlišením 1280 x 768 pixelů.