Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

19.5.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Transcend JetFlash DSC, USB flash disk s digitálem nebo digitál s USB flash diskem? - LG: "Černobílé displeje končí" - Digi-Frame, tak co si dnes dáte na zeď? - Casio ohlašuje první smartphone s integrovaným 3,2 Mpix digitálním fotoaparátem - Zapálí mobilní telefon benzínovou pumpu?
Transcend JetFlash DSC, USB flash disk s digitálem nebo digitál s USB flash diskem?

Velmi zajímavé hybridní řešení ohlásila firma Transcend Information, produkt Transcend JetFlash Digital Still Camera (JetFlash DSC) v sobě kombinuje USB flash disk a miniaturní digitální fotoaparát. JetFlash DSC je momentálně k dispozici ve variantě se 128 MB a 256 MB flash paměti. Zařízení vážící 26 g má rozměry 80 x 29 x 16 mm a umí fotit až do rozlišení 640 x 480 ( F 2,8, viditelný úhel 53°, fokus 45 cm - nekonečno, automatické vyvážení bílé, čas 2 s mezi obrázky, power on trvá 3 s, dobíjení na max. 2 h).

Zařízení je překvapivě vybaveno pouze podporou USB 1.1, takže data lze přenášet rychlostmi maximálně 550 kB při čtení a asi 400 kB při zápisu.




VX3200LG: "Černobílé displeje končí"

To, co všichni už dávno tuší, se společnost LG rozhodla prohlásit veřejně a naplno, už nikdy nebude vyrábět telefony vybavené černobílým displejem, všechny příští modely, jedno jak lowendové budou, tedy nadále od LG pouze v barvě...

Digi-FrameDigi-Frame - Tak co si dnes dáte na zeď?

Ne snad, že by tradiční obrazy neměly svoje kouzlo, objevila se ovšem firma, jež hodlá prorazit na trhu s digitálním obrazem moderní doby, na který si můžete dát obraz kdy chcete a jaký chcete. DF-1710 je vybaven CD-ROM mechanikou a 10 - 20 GB HDD, volitelně i Wi-Fi.

A5406CA.jpg imageA nevýhody? Jak už to tak u technických zlepšováků bývá, je tu jedna zásadní - cena, za cenu DF1710 pořídíte Tablet PC, které umí totéž a ještě mnoho dalšího...

Casio ohlašuje první smartphone s integrovaným 3,2 Mpix digitálním fotoaparátem

Poslední novinka Casia na poli smartphonů pojmenovaná melodickým jménem Casio A5406CA bude prvním chytrým telefonem, jež bude schopen díky svému 3,2 Mpix digitálu pořizovat snímky až do rozlišení 2048 x 1536 pixelů. Nafocené obrázky bude možno prohlížet na HiColorovém displeji rozlišení 240 x 320 a ukládat do interní paměti nebo na miniSD kartu. Do vestavěných 12,8 MB půjde nahrát až 60 minut videa, které bude samozřejmě zaznamenáváno v kvalitě řádově nižší.


A5406CA_black.jpg image


GMA cellphone fire
Zapálí mobilní telefon benzínovou pumpu?

Před pár dny proběhla digitálním tiskem zpráva, že hasiči z New Paltz (New York) se ke vzniku jakéhosi požáru vyjádřili v tom smyslu, že byl patrně zažehnut zazvoněním mobilu. V odpověď na toto prohlášení se objevila bouřlivá debata a také řada velmi svérázných experimentů, při kterých jeden ze zúčastněných recesistů držel nádobu s benzínem a přitom přijal několik hovorů, pro větší přesnost dokonce i na více mobilech, nic se ale nestalo. Zahraniční TV show MythBusters (tedy něco jako krotitelé či bořitelé mýtů) a podobné pořady rovněž učinily několik obdobných testů a zjistily, že při žádném z nich nebyl mobil schopen cokoliv zapálit.

Odpověď na výše uvedenou otázku tedy zůstává "patrně ne," doma to ale raději nezkoušejte...