Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

21.5.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
První fotografie Nokie Charlie NPI5 - Stupňuje se obtěžování SMSpamu? - Sapphire, myš nebo GPS? - 7 komerčních aplikací pro majitele MS Smartphonů zdarma!
První fotografie Nokie Charlie NPI5

Další Nokie na dohled, tentokrát s podivným krycím označením Charlie NPI5 (nezbývá než uznale pokývat hlavou nad tím, jak se marketingové středisko Nokie opět vytáhlo). Přístroj vypadá trochu jako kříženec mezi Nokií 6600 a Nokií 3650.

Charlie NPI5 podporující UMTS bude vybaven vestavěným digitálním fotoaparátem rozlišní 1,3 Mpix a MMC slotem. Akumulátor nabídne stejný jako Nokia 6600, totéž platí pro OS.


Charlie NPI5


text messaging
Stupňuje se obtěžování SMSpamu?

U nás a v Evropě vůbec je situace ještě poměrně dobrá, ale například v Jižní Koreji již taková, že kolem 10 % všech přijatých zpráv je spam. Názory nestranných novinářů se nezvykle unisono shodují: "Bude hůř."

Spam na PC je trochu jiná kapitola, ale v jedné věci se situace na PC přece jen liší - máte zde řadu možností, jak se proti spamu bránit, což o mobilních telefonech říci opravdu nelze.

pg1gpsmouse2.jpg imageSapphire, myš nebo GPS?

Společnost RoyalTek nabízí mini GPS zařízení pojmenované Sapphire, které má průměr pouhých 5 cm a se světem komunikuje skrze RS232 nebo USB kabel.

OrnetaDoplněk samozřejmě spolupracuje s libovolným mapovým softem, lidé zajímající se o GPS, více zde.

7 komerčních aplikací pro majitele MS Smartphonů zdarma!

Firma Orneta ukončila vývoj programů pro chytré telefony z rodiny MS Smartphone a nabízí na svých stránkách neobvyklou věc - všechny svoje tituly zdarma. Jak a kde programy najít, stáhnout a zaregistrovat najdete v tomto oficiálním návodu. Není známo jak dlouho bude tato unikátní akce trvat, majitelům zmíněných smartphonů ale rozhodně doporučuji příliš neváhat...