Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

9.6.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Bluetooth nám zrychluje - Které z elektronických udělátek je největší tvrďák? - PDA od Apple nebude! - První notebook Toshiby vybavený palivovým článkem se blíží
bluetooth logoBluetooth nám zrychluje

Dle Bluetooth Special Interest Group bychom se měli ještě před koncem roku dočkat standardu Bluetooth rozšířeného o tzv. Enhanced Data Rate, což nebude nic jiného než starý dobrý BT s trojnásobnou přenosovou rychlostí (tj. namísto 721 kbps 2,1 Mbps). Dobrá zpráva je, že novinka bude zpětně kompatibilní a pokud vše dobře půjde, první elektronika novým BT vybavená se objeví v příštím roce.

Které z elektronických udělátek je největší tvrďák?

Game Boy Advance
Aby uklidnil rozvášněné davy fandů nejrůznějších platforem, jež se věčně přou o to, který z kusů moderní elektroniky je nejodolnější, vzal bývalý instruktor anglické armády Goeff Wiseman iPod, notebook, mobil Nokia, Game Boye a digitální fotoaparát a otestoval je opravdu netradičním způsobem. Předně s nimi sjel na kánoi peřeje, házel je do močálu, nechal je projet pořádně divokou jízdu v terénním voze a poté na ně střílel z paintballových zbraní. Když se kouř rozplynul, pouze Game Boy vše přežil. Nintendo holt umí...

PDA od Apple nebude!

Během konference All Thing Digital pořádané v USA pronesl CEO Apple několik velmi zajímavých informací a komentářů. Konkrétně za firmu Apple oznámil, že firma sice byla blízko představení nového PDA, ovšem projekt byl nakonec firmou zastaven. Příznivcům značky může mnoho prozradit krátká historka, která se na sezení odehrála - jeden z přítomných novinářů vyzdvihl nad hlavu Treo 600 a zeptal se Jobse, zda Apple vyrobí podobný komunikátor či chytrý telefon, Jobs odvětil: "Nejlepší bude, když zůstanete spokojený s tím Treem."

První notebook Toshiby vybavený palivovým článkem se blíží

Společnost Toshiba uvedla, že její první methanolem poháněný notebook - s výdrží až 10 h - bude oficiálně vydán ještě v tomto roce. Cena neoznámena, hardwarové parametry taktéž ne.