Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

29.7.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
MP3 přehrávač Chic Symphony4U s OLED displejem - Další mobil LG pro starší zákazníky - Živý krab na dálkové ovládání
symphony4u.jpg imageMP3 přehrávač Chic Symphony4U s OLED displejem


Symphony4U je další kapesní flashový MP3man pocházející z dílen korejské firmy Chic. Nejedná se sice o nic zázračného, přesto má přístroj docela ucházející parametry - výdrž 25 h na 2 ks AAA baterií, podporu MP3 i WMA, 6pásmový ekvalizér, FM rádio, SRS, WOW, TruBass, podporu USB 1.1, neobvyklé ovládací tlačítko právě uprostřed a jako třešničku na dortu i nefalšovaný 2barevný OLED displej. Zařízení má rozměry 42 x 80 x 23 mm a váží 35 g. Prodávat se bude v obvyklých verzích - 128 MB, 256 MB a 512 MB.

Další mobil LG pro starší zákazníky

Již letmý pohled na kastli jednoho z posledních modelů telefonů LG naznačuje, pro koho bude tento model určen. Ano, pro starší zákazníky, které nezajímají bezdrátové technologie ani integrované fotoaparáty, ale pouze volání a SMS.


LG NS1000



040721siri.jpg imageŽivý krab na dálkové ovládání

Výzkumníci z brazilské univerzity v Sao Paulu uspěli v zajímavém experimentu - podařilo se jim propojit skupinku 11 krabích neuronů na straně jedné a počítač na straně druhé, což jim umožnilo ovládat oblast kolem úst kraba vysíláním elektrických signálů.

Podobná technologie by velmi usnadnila používání protéz, ze kterých by se tak mohly stát skutečně se pohybující a ohýbající končetiny, navíc co do šikovnosti k nerozeznání od pravých.