Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

24.8.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Další palmOne Tungsten T na obzoru? - MP3man s vestavěným stereem - Japonská virtuální přítelkyně - Nabíjíme chůzí

Další palmOne Tungsten T na obzoru?

Obrázek údajného palmOne Tungstenu T4 není tím, za koho se vydává. Jde o zjevný falzifikát - zkušenému oku čtenáře jistě neunikne "Tungsten T" v horní části a také samotný fakt, že by palmOne u 4. přístroje v řadě Tungsten T opustil design s odsuvnou spodní částí a vůbec největší Tungstenovský symbol, je vysoce nepravděpodobný.

MP3man s vestavěným stereem

Maycom M-bird XT-21
I svojí podstatou navzájem se jaksi vylučující věci, tedy miniaturní MP3man a pořádné bedny, mohou dospět ke zdárné koexistenci, třeba zrovna u přehrávače Maycom M-bird XT21vybaveného 256 MB - 1 GB paměti. Vedle faktu, že přístroj vypadá jako poskládaný z náhodně posbíraných kusů kovu, má i tu vzácnou vlastnost, že je vybaven stereo reproduktory, kvality jistě sporné, leč jejich přítomnost MP3manu nikdo neupře.

Virtual GirlfriendJaponská virtuální přítelkyně

Po vzoru tvora jménem Tamagotchi vznikla další hračka pro osamělé muže středního věku. Na displeje jejich chytrých telefonů se blíží trhák v podobě virtuální přítelkyně, která se po displeji prochází sem a tam, chová se interaktivně, vyžaduje pozornost v ty nejnevhodnější okamžiky a teď pozor, dárky jí uživatel velmi rafinovaně kupuje za vlastní, reálné peníze. Pro dámy je již na příští rok naplánován virtuální přítel...

Nabíjíme chůzí

batteryVýzkumníci z Korea Maritime University zjistili, jak nabíjet telefon prostou chůzí - podařilo se jim vyvinout mobilní zařízení převádějící energii kinetickou na elektrickou. Každých pár kroků je přeměněno až 5 mW.

Vědci doufají, že se jim jednoho dne podaří přístroj doladit tak, aby například průměrný MP3man mohl uživatel dobít za cca 5 - 6 hodin, což znamená stejnou dobu pohybu, tedy pro většinu z lidí od PC hodnotu takřka astronomickou.