Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

22.9.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Nový typ Memory Sticků, MS PRO High Speed a MS Duo High Speed - Palm OS Cobalt smí používat Bluetooth 1.2 - i.roc x10, obrněné PDA pro firmy
Nový typ Memory Sticků - MS PRO High Speed a MS Duo High Speed

Společnost Sony má podle všeho dojem, že nabízí málo druhů paměťových karet, a proto přichází s inovovanými typy nazvanými MS PRO High Speed a MS PRO Duo High Speed. Zatím není známo, jak to bude se zpětnou kompatibilitou a zda v obyčejných MS slotech karta bude fungovat aspoň při standardní rychlosti, jako je tomu u CF typu.

Jak tak známe Sony, trochu se obáváme, že za dva měsíce se objeví něco jako Memory Stick PRO hi-Speed Plus Ultra Super Extra Advanced Mega 40 Speed... atd.





Palm OS Cobalt smí používat Bluetooth 1.2

Bluetooth LogoSpolečnost palmOne oznámila, že již v červnu si od Extended Systems licencovala software nutný k tomu, aby mohly příští firemní PDA běžící na Palm OS podporovat standard Bluetooth 1.2. Nyní Bluetooth Qualification Program udělil firmě povolení používat Bluetooth Stack for Palm OS Cobalt (6.x).

Který handheld bude jako první BT 1.2 podporovat zatím není jisté, optimisté ale tvrdí, že bychom se jej mohli dočkat u aspoň jedné novinky, jež se co nevidět od palmOne objeví, Tungstenu T5.

i.roc x10 - Obrněné PDA pro firmy

Firma ECOM přichází na trh hned se 3 modifikacemi svého industriálního PDA z rodiny i.roc x10. Handheldy mají společné tyto parametry: OS WM 2003 Premium Edition, CPU Intel XScale na 400 MHz, displej rozlišení 240 x 320 zobrazující 65536 barev, 64 MB SDRAM a 32 MB flash ROM, LiIon akumulátor kapacity 1800 mAh, rozměry 85 x 178 x 39 mm a váhu 450 - 600 g. Bezdráty zastupují 802.11b, Bluetooth a IrDA.

Dle firmy všem zmíněným modelům nevadí teploty od - 10°C do +60°C a snesou i pád na beton z 1 metru.