Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

18.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Mitsubishi chystá miniaturní obličejový displej - Na webu palmOne se objevuje stránka s palmOne Treo 650 softwarem - Sony PSP a přehrávání MP3 oficiálně - Sharp Zaurus SL-C3000 oznámen
Mitsubishi chystá miniaturní obličejový displej

mitsu_hud.jpg imageSpolečnost Mitsubishi se chystá do jednoho roku uvést na trh displej, který se bude umisťovat před oči a jehož největší přínos bude v tom, že uvolní ruce pro práci. Novinka bude stát 400 USD a konečně bude samozřejmě dostupná i pro nejširší civilní použití a nikoliv pouze pro armádu, jak je u podobných hraček zvykem.

Na webu palmOne se objevuje stránka s palmOne Treo 650 softwarem

Není to poprvé, co se firmě palmOne povedlo něco podobného, takže uživatelé mají vítanou příležitost opět se přesvědčit, že vydání komunikátoru palmOne Treo 650 se skutečně blíží každým dnem. Je každopádně příjemné vědět, že už teď si palmOne dělá starosti, co do něj nahrajeme...


Treo 650 page


Sony PSP a přehrávání MP3 oficiálně

psp_neko.jpg imageAčkoliv byla zpráva o tom, že herní konzole - multimediální přehrávač Sony PSP bude podporovat i přehrávání MP3 hudby, "předoznámena" již na akci Tokyo Game Show, teprve teď bylo toto prohlášení potvrzeno z oficiálních zdrojů slovy pana Izumi Kawanashiho.

Sharp Zaurus SL-C3000 oznámen

Poslední novinka z řady Sharp Zaurus jistě řádně zamíchá kartami na trhu PDA, jelikož jde o historicky první handheld obsahující 4 GB Microdrive. HDD sekunduje 416 MHz procesor, 64 MB RAM + 16 MB flash ROM, SD i CF slot, 3,7" displej a operační systém Linux. Další fotografie si můžete prohlédnout třeba zde.

Na trhu se zařízení objeví pochopitelně nejdříve v Japonsku, a to 15.11. letošního roku.


zaurus_cl-3000.jpg image