reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

2.11.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Nepoškrábatelné displeje a CD/DVD média - MobileLocate: Pozor, šéf tě vidí! - NEC N940, smartphone s TV tunerem - Přehrávače MP3 souborů Lexar LDP-400 a LDP-600
CDNepoškrábatelné displeje a CD/DVD média

Japonští chemikové vyvinuli velmi odolný průhledný polymer, který po nanesení na LCD displeje nebo CD/DVD média chrání zmíněné před jakýmkoliv mechanickým poškozením. Test s kuchyňským náčiním typu drátěnka nezpůsobil na CD ani škrábnutí.

childlocateMobileLocate: Pozor, šéf tě vidí!

Autoři služby ChildLocate (lokátor dětí) rozšířili svoji nabídku i na tzv. MobileLocate, s jejíž pomocí a několika SMSek může nadřízený kdykoliv zkontrolovat, kde se právě nachází jeho zaměstnanci a zda místo produktivní činnnosti nekonají nějakou neplechu. Novinka je to jistě zajímavá, problém s necháváním mobilu v šuplíku to ale nijak neřeší.

NEC N940, smartphone s TV tunerem

Trčící antény délky 30 cm sice nejsou na dnešní poměry zrovna výkřikem módnosti, příznivci mobilní zábavy ale tuto nectnost jedné z posledních novinek NECu jistě rádi odpustí. Model NEC N940 totiž nabízí vedle obvyklých telefonně-smartphonovských dovedností také TV tuner, VGA digitál a 2,1" displej zobrazující 262 144 barev. Zařízení podporující dualband GSM/GPRS je k dostání pouze v Číně.


NEC N940


Přehrávače MP3 souborů Lexar LDP-400 a LDP-600

Společnost Lexar doposud nepatřila ke gigantům na poli flashových MP3manů a zdá se, že se to snaží rychle napravit vydáním rovnou 2 novinek - přehávačů Lexar LDP-400 (128/256 MB verze, 12 h provozu na jednu AAA baterii) a Lexar LDP-600 (256/512 MB, FM přijímač, SD slot).


Lexar LDP-400 LDP-600