Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

3.12.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Nový miniaturní Wi-Fi modul Samsungu - Satelitní příjem na smartphonech do 5 let - Nintendo DS: 500 000 kusů za první týden - MP3ky s prostorovým zvukem
Nový miniaturní Wi-Fi modul Samsungu

Nejnovější technologická novinka společnosti Samsung Electro-Mechanics je tento WLAN modul rozměrů 9 x 12 x1,4 mm (9 % velikosti běžného modulu v PDA při 53 % běžné spotřeby) určený kam jinam než do smartphonů. Wi-Fi modul podporuje pouze 802.11b a umí přenášet data maximální rychlostí 4,5 Mbps a nikoliv ratifikovaných 11 Mbps.

satelliteSatelitní příjem na smartphonech do 5 let

Dle CEO firmy XM bychom se nejpozději během příštích 5 let měli dočkat chytrých telefonů umožňujících přijímat satelitní vysílání. Zádrhel je, že tak dlouho to bude trvat pouze v Asii, kde se již dnes testují první prototypy podobně vybavených přístrojů.
NintendoDS
Nintendo DS: 500 000 kusů za první týden

Pokud snad uvažujete o tom, že si od nějakého známého v zahraničí necháte koupit nejnovější kapesní herní konzoli Nintendo DS, jednejte rychle, protože dle vlastních slov firma prodala jen za první týden 500 000 jednotek. Předpokládá se, že ještě před koncem roku 2004 číslo překročí 1 000 000 kusů.

MP3ky s prostorovým zvukem

Jednoho to svádí, aby si položil otázku, proč se MP3 k vícekanálovému zvuku obrací až teď, když už je na trhu taková tlačenice různých kodeků? MP3ky se Surround zvukem budou prý sice o něco větší, zase ale ten prostorový poslech... Testovací verze kodeku vyprší 31. 12. 2004


NeKo-LE.jpg