Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

27.12.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
3 GB SD a MMC karty na dohled? - Apple patentuje protipádovou ochranu - Double Card, kříženec mezi USB flash diskem a paměťovou kartou typu SD
Microdia 3GB SD card3 GB SD a MMC karty na dohled?

V jednom americkém časopise jménem The Straits Times byla k vidění neobvyklá reklama, v níž stálo, že jistá firma jménem Microdia se chystá již brzy uvést na trh média typu SD i MMC kapacity 3 GB, dále miniSD a RS-MMC karty, která pojmou shodně 2 GB dat. Ceny zatím nejsou známy, pouze se objevilo několik náznaků hovořících o částce přibližně 250 USD za 2 GB karty a údaj o max. rychlosti dosahující 9,9 MB/s.

4G iPodApple patentuje protipádovou ochranu

Společnost Apple si dle webu CNET podala žádost o patent technologie, která umožní jejich HDD přehrávači Apple iPod (+ případným koncesionářům) detekovat, že přístroj padá na zem a v mžiku zaparkovat hlavičky disku. To má samozřejmě minimalizovat riziko možného poškození jednotky. O podobné technologii firmy Cornice jsme psali sotva před týdnem, takže teď jen, kdo bude ten odolnější?

Double Card - Kříženec mezi USB flash diskem a paměťovou kartou typu SD

Taiwanská společnost Digimaster přichází na trh se zajímavým paměťovým médiem kombinujícím v sobě výhody karet typu SD/MMC i USB flash disků. Na každé ze stran má totiž příslušenství (přiléhavě pojmenované jako "Double Card") jiné rozhraní, takže jej lze zasunout jak do SD/MMC, tak i do USB slotu. Double Card je zatím dostupný v kapacitách 128 MB a 256 MB a v maloobchodním vydání za něj zaplatíme 25 a 40 USD.