Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce z CeBITu 2004

19.3.2004, Petr Hájek, článek
Krátce z CeBITu 2004
Bezdrátová klávesnička Chainpus Technology pro PDA i smartphony - Co nového u palmOne a Sony? - ViewSonic a JVC bez PDA - MiTAC Mio 168 s GPS
Bezdrátová klávesnička Chainpus Technology pro PDA i smartphony

Zajímavý kus příslušenství poháněný jednou AAA baterií nabízí společnost Chainpus - infraklávesničku, jež ve složeném stavu zabírá 150 x 96 x 26 mm a po otevření 291 x 96 x 11 mm. Má tradiční QWERTY rozložení a obsahuje 67 kláves, které slibují přežít nejméně 10 milionů stisknutí. Vedle čínské a japonské verze existuje i evropská umožňující psát německy, francouzsky a španělsky. Cena se má pohybovat kolem 50 EUR. Klávesnička spolupracuje s libovolným Palm OS, Pocket PC, MS Smartphone či Symbian OS přístrojem.





Co nového u palmOne a Sony?

Odpověď na tuto otázku je, co se týče handheldů, velice stručná - nic. U palmOne byly k nalezení pouze modely z řady Zire (Palm Zire, Palm Zire 71), Tungsten (Palm Tungsten E, Palm Tungsten T3 a Palm Tungsten C) a mocně prezentováno bylo i Treo 600 (fotografie vlevo dole). Sony předvádělo všechny zástupce ze série Sony Clié PEG-TJ a samozřejmě tabletovskou novinku Sony Clié PEG-TH55, jež je na fotografii vpravo zachycena zezadu, takže je dobře patrný vestavěný 0,3 Mpix digitál.





ViewSonic a JVC bez PDA

Firmy ViewSonic i JVC se rozhodly nepředvádět na CeBITu svoje Pocket PC, což je veliká škoda. Přístroje obou značek jsou totiž na evropském trhu nepříliš obvyklé, zejména značka JVC se zde prakticky nevyskytuje.




MiTAC Mio 168 s GPS

Pocket PC MiTAC Mio 168 nabízí vedle integrovaného GPS modulu také OS Windows Mobile 2003, procesor Intel PXA255 běžící na 300 MHz, 64 MB RAM a 32 MB ROM, displej je 16bitový a SD slot podporuje specifikaci SDIO.