Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

19.2.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Svět PDA chystá soutěž o nejlepší klon Solitéru pro Pocket PC obsahující 70 různých her - Recenze PDA HP iPAQ H5450 - Tungsten T nebo HP iPAQ H1910? - Akordová klávesnice CyKey Plus - Samsung ohlašuje SGH-i700 - Microsoft a Intel představují nový smartfoun
Majitelé Pocket PC, pokud patříte k náruživým hráčům Solitéru, mám pro Vás potěšující zprávu, zítra si můžete přečíst podrobnou recenzi a zasoutěžit o patrně nejlepší klon Solitéru pro Pocket PC - KingSol.
Vedle skvělých grafických i zvukových efektů je to především pohlcující hratelnost, která člověku nedovolí vstát od tohoto návykového karbanu. Hra obsahuje 70 různých her pro jednoho hráče. Jeden vylosovaný šťastlivec, který správně odpoví na soutěžní otázku, se může těšit na registraci v hodnotě 20 USD zdarma.

Recenzi bez diskuze nejnadupanějšího PDA na trhu HP iPAQu H5450 naleznete zde. Jak je u výrobce zvykem, nechává vše dobré z předchozí modelové řady a přidává navíc další vlastnosti jako je Wi-Fi, biometrické čidlo, vyměnitelný akumulátor, interní záložní baterie, grafický akcelerátor a další věci.

Sběratele výkonových bodů v nejrůznějších benchmarcích patrně nepotěší, že po stránce hrubé síly CPU je na tom HP iPAQ H5450 stejně jako přístroje ze série HP iPAQ H3900.

Pan Stephen Williams poskytuje nanejvýš zajímavý studijní materiál ve svém článku na téma "Tungsten T nebo HP iPAQ H1910?". Nečekejte žádné rozvláčné popisování, argumenty jsou krátké stručné a nanejvýš popisné.

Na webu Palm PDA Accessories je k nalezení skutečně nevídaná pomůcka pro mobilní bezdrátové psaní - CyKey Plus (IrDA) je patrně první zařízení na světě, které vejde do dějin jako (volně přeloženo) "Akordová klávesnice".

Jistě Vás hned napadlo, v čem bude ten trik - píše se zadáváním kombinací tlačítek tvořících tzv. akordy.

Dle výrobce je největší výhodou možnost psát i za pochodu, a to rychlostí až 25-60 slov za minutu, používaná "abeceda" se prý dá naučit za půl hodinky a také se údajně lze naučit psát rychleji, než na běžné klávesnici.

Microsoft spolu se Samsung Electronics, Ltd. oficiálně představili Samsung MIT (Mobile Intelligent Terminal) Samsung SGH-i700, Pocket PC obohacené o GSM/GPRS.

Zatím se ví, že PDA obsahuje vestavěnou kameru, SD slot a bude se pochopitelně ovládat stylusem. Od Samsungu je každopádně velice pěkné, že se rozhodl vyrobit něco i pro země, které zatím nedisponují sítěmi třetí generace (namátkou mě napadá ČR...).

Microsoft a Intel oznámili plod společné spolupráce na poli smartfounů - obsahuje procesor na bází Intel PXA262 a nabízí rozlišení 176 x 220, integrovaný fotoaparát a až 5 hodin hovoru.

Jak je u Microsoftích smartfounů zvykem, disponují možnostmi snadného přístupu k webu, přehráváním multimediálních souborů a dobrou provázaností na Outlook a další produkty MS.