Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

20.2.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Emulátor C64 Pocket C64 konečně k dispozici - SuperWaba Java Virtual Machine pro Palm OS 5 - Stáhněte si průvodce Cebitem pro Palma - Sony Clié PEG-NZ90 se již prodává
Emulátor C64 Pocket C64 je konečně k dispozici, všichni fandové 8mi bitových mašinek, na jejichž miláčky ve skříni usedá prach, tak mají i v dnešní době možnost emulovat na svém Pocket PC počítač Commodore C64.

Emulátor mimo jiné nabízí: podporu D64, T64, PRG, LNX a BAS souborů, load/save situace, otáčení displeje, možnost měnit rychlost emulace, virtuální C64 klávesnici, emulaci SID a disketové mechaniky 1541, takže aplikace můžou stále přistupovat ke svému disku na úrovni sektoru.

Kompletní seznam vlastností a 370 kB velký download verze 1.0 k nalezení zde.

Vedoucí představitelé projektu SuperWaba ohlásili verzi 3.14 svého produktu, který je nyní kompatibilní se zařízeními postavenými na Palm OS 5. SuperWaba VM je volně šiřitelný software pod licencí GNU LGPL. Programový balík poskytuje standard JVM pro Palm OS i Windows CE zařízení a podobně jako Java 2 Mobile Edition od Sunu nabízí silnou podporu tohoto jazyka. JVM na Palmech nebyl dříve moc užitečný z důvodu používání pomalých procesorů Dragonball. Po nástupu Palm OS 5 a rychlých procesorů už ale dostatečně svižnému zpracování kódu nestojí nic v cestě.

Zde si můžete stáhnout příručku pro Vašeho Palmáče, která by měla pomoci při bloudění na výstavišti v Hannoveru. Největším lákadlem je seznam vystavovatelů, který zatím není kompletní a tak se stále doplňuje. Program disponuje také propracovaným vyhledáváním a docela povedeným grafickým zobrazením, takže budete mít přehled, kde se co děje.

Líbí se Vám Sony Clié PEG-NZ90 a nechcete čekat na Cebit? Už nemusíte. Internetový obchod Mobile2Day již přijímá objednávky a od 24.2. by měl začít plynulý prodej. Proslýchá se, že Mobile2Day shop také připravuje dodávky zajímavého příslušenství k tomuto Clié.