Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

24.2.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Kožená bunda pro PDA maniaky s 25ti kapsami - BenQ nabízí herní ovladač pro iPAQy série H3800/H3900 - Jedna z prvních recenzí zařízení Palm Tungsten W - Stahování aplikací v obchodech přes infraport na pultu - Sony Clié PEG-NZ90 má problémy se správným zobrazováním stavu akumulátoru - Výsledek soutěže o registraci hry KingSol
Firma SCOTTeVEST nabízí pro všechny ctitele mobilní techniky zaručeně pravou koženou bundu z limitované série, která vedle kvalitní kůže obsahuje přes 25 skrytých, ergonomicky navržených kapes pro všechen Váš digitální vercajk.

Ze spousty vlastností a specialit dále namátkou: Kompas, teploměr, speciální minikapsy na bondovku, ...

BenQ prodává herní ovladač pro iPAQy sérií H3800/H3900 nazvaný BenQ G250 Pocket Game Pad. Rozšíření sedne na iPAQ s i bez rozšiřujícího kabátku.

Zařízení disponuje ergonomickým designem, lehkým, ale dostatečně pevným provedením, Plug and Play instalací, směrovým kurzorem a celkem 6ti ovládacími tlačítky.

Na webu MSNBC News se objevila recenze PDA Palm Tungsten W. Na recenzi je to sice na můj vkus poněkud krátké, ale to, že jde o jednu z prvních, se jí určitě upřít nedá.

Padla tu také zmínka o jednom důležitém detailu - Palm Tungsten W nemá vestavěný ani mikrofon, ani reproduktor, abyste jej mohli používat jako komunikátor, potřebujete buď headset, anebo je tu ještě druhé řešení - můžete zakoupit kryt Audio Flip za 40 USD.

V USA by brzy mělo být možné zajít si do obchodu a stáhnout soft přímo od Handango skrze Infraport umístěný někde na pultu. Tento nový "Beam-Me-App" program je poskytován v rámci partnerství mezi Handango, PalmSource a WideRay.

Zdá se, že hit poslední doby, PDA Sony Clié PEG-NZ90 má problémy se správným zobrazováním stavu akumulátoru. Podezřelé skoky z 89 % na 66 % a následně na 90 % by si firma formátu Sony skutečně měla u tak ostře sledovaného highendového přístroje ohlídat.

Soudě dle přidružené diskuze čtenářů, se vší jistotou nejde o kusovou vadu, ale o problém mnoha z nich, pokud tedy uvažujete o koupi, bude rozumné chvíli počkat, jak se situace vyvine.

V naší soutěži o hru KingSol bohužel nikdo netipoval správnou odpověď - 20.