Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

6.3.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Spekulace o dalším PDA z rodiny Treo firmy Handspring - MiTAC Mio 558 s integrovaným BT i Wi-Fi na CeBITu - Toshiba Genio e550C s digitálním fotoaparátem a 128 MB RAM se blíží
Vypadá to, že po opuštění linie Visor se společnost Handspring nadále zaměří pouze na řadu Treo. Nová generace produktů zcela jistě nebude na trhu před koncem letošního léta, zde je tedy alespoň několik dohadů internetové veřejnosti, jak by možná mohly vypadat.

PDA zařízení této řady by měla být podobná přístroji Motorola A760. Také se předpokládá, že doposud chybějící expanzivní slot by v budoucích modelech již měl být zastoupen (pravděpodobně SD).

Podle všeho se update dočká i dosluhující displej s 4096 barvami. Optimisté doufají, že se objeví i Palm OS 5 a v poslední době v podstatě všudypřítomný MP3 Player spolu se záznamníkem hlasu.


Taiwanská firma MiTAC se chystá představit na CeBITu MiTAC Mio 558 s těmito parametry: CPU XScale 400 MHz, 64 MB RAM, integrovaný Bluetooth i Wi-Fi, sloty SDIO a CF II, rozměry 72 x 124 x 15,3 mm.

Je zajímavé, že jako operační systém je uveden MS Pocket PC 2003, pokud se nejedná o překlep, tak se možná dočkáme překvapení v podobě poslední verze MS Windows CE .NET.

Toshiba oficiálně představila novou verzi svého Pocket PC Genio e550. Toshiba Genio e550C bude mít navíc digitální fotoaparát (podobný jako u Sony Clié PEG-NX70V) s rozlišením 310 000 pixelů, 128 MB RAM a procesor Intel PXA255 (nová revize XScale).

Očekává se také znatelný nárůst výkonu - především díky 200 MHz sběrnici, přes kterou teď proteče za jednotku času 2 x více dat.

Od března se začíná prodávat v Japonsku, o Evropě zatím ani slovo.

Flashová prezentace produktu k nalezení zde.