Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

7.3.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Prototyp PDA HP Jornada 575 s procesorem XScale na 400 MHz - Manažer zvukových témat pro smartfouny "SoundZ Cool!" - Recenze PDA Sony Clié PEG-NZ90 na webu PalmInfocenter

Tak na tomto obrázku vlevo má být údajně jeden z mála nebo dokonce úplně jediný prototyp HP Jornady 575 s XScale procesorem na 400 MHz.
Prý jde o model, jehož výroba byla zastavena v počáteční fázi, a proto k němu není krabice ani dokumentace. Lze s ním používat příslušenství určené pro Jornady řady 560.

Jak říká sám majitel a organizér aukce na webu eBay, vzhledem je k nerozeznání od strojů ze série Jornada 560, ale až na některé barevné rozdílnosti tím podobnost končí. Jornada 575 má navíc procesor XScale na 400 MHz, grafický akcelerátor ATI Imageon, CF I slot, akumulátor 1500 mAh a váží 252 gramů.

Tak nevím, jde skutečně o supertajný model, který HP utlo hned v počátku nebo o šikovně zbastlený kus z Jornady 560 a několika přemalovaných integráčů?

AIM Productions nabízí za 10 USD všem majitelům smartfounů se systémem MS Smartphone 2002 svůj program SoundZ Cool! 1.4.

Jedná se o manažera zvukových motivů, díky kterému tak uživatelé mohou svůj smartfoun obohatit o skutečně nevídaná stylová zvonění všeho druhu - namátkou třeba zubní vrtačka, helikoptéra, smích, atd.

Klient na PC slouží jako prostředník mezi bankou zvuků uspořádanou do knihoven a smartfounem, více zde.

Na webu PalmInfocenter se objevila recenze PDA Sony Clié PEG-NZ90, ze které se dozvíte opravdu každičký detail o všech jeho inovativních vlastnostech a dovednostech.

Rozhodně doporučuji přečíst si také různorodé reakce čtenářů pod recenzí, kde se mísí skutečně všemožné názory - od pochvalných výkřiků, až k suchým konstatováním typu "Je to cihla!"