Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

20.3.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
HP iPAQ H1910 za 400,- Kč - Lidé nechtějí HP iPAQy série H5600 - Fossil licencuje CIC Jot - Matrix Telephone podruhé


HP iPAQ H1910 za 400,- Kč

Dosti neobvyklá nabídka se objevila na známém serveru Amazon - lowendový HP iPAQ H1910 tu byl chvíli omylem (stránka byla samozřejmě obratem stažena) nabízen za 7,32 libry.

Jsem si jistý, že i ti nejzapřisáhlejší odpůrci značky HP by pro tentokrát udělali u iPAQu za asi 400,- čestnou vyjímku...

Lidé nechtějí HP iPAQy série H5600

Časopis PC Advisor tvrdí, že po provedení rozsáhlého marketingového průzkumu se společnost HP rozhodla k zakonzervování vývoje tohoto křížence mezi iPAQem a mobilním telefonem.

Viceprezident HP pro Evropu říká: "Z našeho průzkumu vyplynulo, že uživatelé dávají zatím přednost řešení se dvěma přístroji a raději používají samostatné PDA i mobil komunikující přes Bluetooth. Trh není připraven na tak sofistikovaná zařízení, i když některým zákazníkům toto řešení připadá jako velmi užitečné."

Zahraniční komentátoři soudí, že např. nový systém Microsoftu, který by se měl objevit v létě, by mohl váhavé HP trochu popohnat.

Fossil licencuje CIC Jot

Pro svoje Palm OS PDA - hodinky WRIST PDA se společnost Fossil rozhodla licencovat software JotComplete sloužící k rozeznávání psaného písma.



Matrix Telephone podruhé

O tom, že Samsung vytvořil stylový mobil pro pokračování kultovního filmu "Matrix", jsme na našich stránkách již hovořili.

Redaktor jednoho zahraničního časopisu, který měl na CeBITu možnost se s tímto přístrojem trochu "pomazlit", říká, že nebýt vzhledu, orientovaného na řady fanoušků, tak by toho přístroj k nabídnutí moc neměl.

Vedle toho, že Matrix Telephone není zrovna krasavec, je přístroj také poněkud neskladný.

Nemít za zády legendární film, patrně by na dnešním přecpaném trhu neuspěl - vlastně, spíš by jej nikdo vůbec nevyrobil, že...