Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

21.3.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
ViewSonic V37 oznámen - Analyzátor infračerveného signálu - Aktuální zprávy o situaci v Iráku díky T-Mobile
ViewSonic V37 oznámen

Pocket PC ViewSonic V37 by mělo mít předinstalován .NET Compact Framework, 400 MHz procesor, 64 MB ROM a 64 MB SDRAM (36,45 MB dostupných). Ve volitelném příslušenství bude nabízena krátce po uvedení produktu SDIO Wi-Fi karta.

Obrázky zatím nejsou k dispozici. Údaj o 64 MB ROM působí ve specifikacích poměrně podezřele, .NET není sice žádný drobek, ale zas až TAK velký není. Tak jako tak, nové zařízení bude mít zcela jistě tentýž vynikající displej, jako ViewSonic V35, který se mimochodem brzy chystá do Evropy.

Analyzátor infračerveného signálu

Firma VITO nabízí aplikaci VITO Oscilloscope, unikátní nástroj pro analýzu signálu ze zařízení komunikujících přes infraport.

Aktuální zprávy o situaci v Iráku díky T-Mobile

Od 20. března začíná T-Mobile informovat své zákazníky o situaci v Iráku. Velká část informačního kanálu +NEWS (cca 70%) bude vyhrazena aktuálním zprávám z válečného dění, stejné informace najdete i na wapovém portálu t-zones.

Některé aktuality budou doplněny odkazem na soubor Audio Info, který obsahuje krátký zvukový záznam, třeba projev politika nebo komentátora přímo z centra dění.

Během včerejšího dne na wapovém portálu operátora přibyl odkaz "Irácká krize". Pro zpřehlednění bude tento link vždy na prvním místě, po kliknutí na něj bude možno prohlížet on-line monitoring i starší příspěvky. Zprávy pochází od ČTK a serveru iDnes, bližší informace o službě a aktivaci kanálu získáte na stránce www.t-mobile.cz.

Jedná se o užitečnou službu, vyzkoušel jsem wapové stránky, zprávy na nich byly jen několik málo okamžiků po tom, co se objevily na iDnesu. S informačním kanálem to tak jednoduché nebylo, textovky chodili se spožděním nebo nepřišly vůbec. Doufejme, že v příštích dnech se funkčnost této jistě užitečné služby zlepší.