Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

25.3.2003, Pavel Bureš, článek
Krátce ze světa PDA
Rychlá komunikace v USA - Lokalizace GSM mobilů v Anglii - Minimalizujte stres se Series 60 a speciálním organizérem
Rychlá komunikace v USA

1. května by měla společnost Fastmobile uvést na trh komerční program pro chatování. Služba byla v minulých dnech odzkoušena na vybraných Američanech. Program poběží na novějších přístrojích se Symbianem, zatím jsou podporovány Nokie 3650 a Sony Ericssony P800. Aplikace bude v prvních dnech nabídnuta uživatelům amerických GSM/GPRS sítí, později se stejný způsob prodeje bude uplatňovat i v jiných sítích. Bližší informace zde.

Lokalizace GSM mobilů v Anglii

Nový systém lokalizace pomocí GSM sítě v Anglii připravuje firma Overview Maping. Registrovaní uživatelé mohou na webové stránce sledovat pohyb svého mobilu, a to s přesností 100 metrů. Tuto užitečnou službu mohou využívat všichni GSM telefonisté bez rozdílu operátora a telefonu.

Předpokládá se využití firmami i movitějšími domácnostmi, konkurenční služba Verilocation je určena lidem vyžadujícím přesné služby, pozice telefonu je zde určena navíc s názvem ulice a dokonce i s přibližným číslem domu.

Tuto službu nepodporují všichni operátoři, platit se bude při prvním vstupu na internetové stránky. Oba dva typy sledování umožňují levnější určování pozice nežli přes GPS satelity a třeba pro amatérské turisty jsou ideálním řešením. Pro bližší informace se podívejte na uvedené odkazy nebo si přečtěte původní zprávu na infoSyncu.

Minimalizujte stres se Series 60 a speciálním organizérem

Lidé od Dynacomu vymysleli program umožňující lepší správu času než v klasickém kalendáři. Základem celé aplikace je Today obrazovka korektně zobrazovaná na Nokiích 3650 a 7650. Program je zatím v německém a anglickém jazyce, staví vedle sebe informace z PIM aplikací, SMS, e-mailů, úkolů a poznámek. V OneDayAndMore se lze na data dívat v denním, týdenním a měsíčním pohledu, prostředí lze nastavit (a zabezpečit) pro více uživatelů. Zajímavý je mód přes celou obrazovku, měnit lze fonty, barvy nebo pozadí.