Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

28.3.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Mobil s integrovanou klávesnicí - Joystick pro Orange SPV - Pocket PC v Iráku - Duální boot u iPAQu - Recenze PDA Toshiba e750
Mobil s integrovanou klávesnicí

Firma ATELAB Research oznámila, že pracuje na vývoji mobilu, který uživatelům požadujícím kvalitní textový vstup pro častější psaní SMS nebo emailů nabídne vysunovací klávesničku.

Zapřisáhlí odpůrci klávesnic mohou samozřejmě i nadále používat obvyklá vnější tlačítka 3 x 4.

Nápad je to natolik skvělý, že netřeba dalšího komentáře.

Joystick pro Orange SPV

Firma Eleksen vyrábí vedle pružných klávesnic Logitec pro Palmy také joysticky pro smartfouny Orange SPV. Hráči si tak díky pořádnému kniplíku budou moci svoje oblíbené akční tituly skutečně maximálně vychutnat.

Pocket PC v Iráku

Tvrzené PDA Tacter od floridské společnosti Tallahassee Technologies, Inc. zaujalo vedení americké armády natolik, že se rozhodlo pro své vojáky pouze za Pocket PC vydat částku 3 miliony USD z kapes daňových poplatníků.

Dle slov výrobce jde vlastně o jakýsi "iPAQ na steroidech". Překvapivý je také fakt, že PDA vydrží téměř 20 hodin provozu - myslím, že zde by si výrobce moc lhát nedovolil.

Vojáci ovšem nehrají po večerech solitér, ale používají přístroje (+ GPS) k informování o situaci na bojišti v reálném čase. Např. digitální jsou i příručky o údržbě těžké techniky a medicínské záznamy o lidech.

Duální boot u iPAQu

Web ToDo Pocket PC uvedl článek o zajímavé alternativě pro všechny osoby, které znervózňuje, pokud mají na svém počítači pouze jeden systém. Dozvíte se zde, jak s duálním bootem používat zároveň systémy Windows CE (Pocket PC) a Linux Opie.

Vzhledem k tomu, že originální článek je ve španělštině, přes tento link si jej můžete přeložit do srozumitelnější angličtiny.

Recenze PDA Toshiba e750

Na webu PDA Buyer's Guide se objevila recenze Toshiby e750 (viz naše technické specifikace).

Z článku se nejen dozvíte, o kolik je rychlejší procesor PXA255 oproti PXA250 (XScale), ale také jaký bude rozdíl mezi typy Toshiba e750 a e755.