Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

2.4.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Bluetooth a Wi-Fi karty formátu SecureDigital a Memory Stick - Michelin rozdává Zire - Memory Stick PRO kapacity 1 GB v prodeji
Bluetooth a Wi-Fi karty formátu SecureDigital a Memory Stick

Japonská společnost Hagiwara Sys-Com ohlásila, že vyvíjí celkem 4 karty, které umožní bezdrátovou komunikaci zařízením se systémem Palm OS. Firma plánuje začít prodej SecureDigital a Memory Stick modulů s Bluetooth a Wi-Fi přibližně koncem letošního léta.

Wi-Fi karty umožní připojení k jakémukoliv 802.11b přístupovému bodu, mají dostřel přibližně 37 metrů a podporují 40/128 WEP šifrování. Zatímco Memory Stick verze požaduje Palm OS 5, SD postačí i Palm OS 4.

Bluetooth karty umožní přístrojům připojit se k dalším zařízením, která používají nebo obsahují vestavěný BT. Zde rovněž stačí Palm OS 4 nebo vyšší.

Ceny budou oznámeny pravděpodobně až při vlastním uvedení karet na trh, více informací o kartách k nalezení u výrobce.

Michelin rozdává Zire

Nanejvýš zajímavá nabídka se objevila na webu známého výrobce autoobuvi - firmy Michelin. V rámci akce trvající od 30. března 2003 do 10. května 2003 je všem zákazníkům, kteří zakoupí aspoň 4 gumy, věnováno jako pozornost PDA Palm Zire.

Memory Stick PRO kapacity 1 GB v prodeji

Několik webových obchodů, včetně oficiálního SonyStyle, má v nabídce konečně paměťové karty typu Memory Stick, které překonávají dosavadní kapacitní limit - 128 MB. Kapacitní strop novinky "Memory Stick PRO" je tentokrát, vzhledem k použité technologii, až u hranice 32 GB.

Majitele starších Clií (ano, tím myslím všechna PDA s Palm OS 4) patrně nepotěší, že si s tímto novým formátem jejich Memory Stick slot neporadí. K přístrojům Sony Clié ze sérií NX a NZ90 se dodělává patch.

První karty typu Memor Sticky PRO jsou dostupné ve třech kapacitách - 256 MB za 150 USD, 512 MB za 320 USD a 1 GB za 640 USD (v některých eObchodech se dá sehnat i za cenu kolem 500 USD).