Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

9.4.2003, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Bluetooth adaptér pro paralelní port tiskáren - První virtuální klávesnice se blíží
Bluetooth adaptér pro paralelní port tiskáren

Příslušenství, které využívá bezdrátový modrozubý přenos, je na trhu stále více - jako třeba tento adaptér od firmy BlueTake, který umožňuje přes Bluetooth tisknout na tiskárně s paralelním portem a to téměř odkudkoli - z desktopu, notebooku i PDA. Při rozměrech 78,6 x 32 x 20,6 mm a váze 52 g jde zcela určitě o zajímavý kus bezdrátového vybavení.

Nezapomeňte, že rychlost tisku "díky" paralelnímu rozhraní tvoří pouze 115200 bps. Doplněk podporuje všechny systémy na bázi Win od 98SE nahoru a také pochopitelně Palm OS 4/5 a Pocket PC 2000/2002.

V balení se ještě nachází 30ti denní trial verze PrintPocketCE od FieldSoftware.

První virtuální klávesnice se blíží

Dceřinná firma Pin Change Co, Ltd. společnosti Matsushita Electric Industrial Co, Ltd. se v tomto roce chystá začít prodávat virtuální kávesnice pro všechny PDA přístroje.

Zařízení umožní uživateli psát na klávesnici promítané na stůl nebo jiný hladký povrch. Klávesnice je promítána v infračervené a viditelné části spektra a senzory snímají pohyby prstů.

Projektor váží 160 g a vejde se hladce do kapsy, k dispozici budou modely bateriové i s USB konektorem. Zařízení za předpokládanou cenu 85 USD nepůjde ani náhodou používat za jasných podmínek venku.

Jak trefně poznamenal jeden z našich čtenářů, chybějící hmatová odezva prakticky eliminuje možnost zužitkovat zkušenosti v psaní na stroji ze střední ekonomické, protože na neexistující klávesnici je Vám sebelepší prstoklad vcelku na houby.